Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

* Zoeken


Auteur Topic: Ethernet Kabel  (gelezen 5824 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline olemla

  • PS3 Lite Gamer
  • *
  • Berichten: 39
  • Aantal schouderklopjes: 0
Ethernet Kabel
« Gepost op: januari 20, 2011, 03:25:56 pm »
Op dit moment heb ik een internetkabel vanaf de modem naar mijn pc.
De PS3 gebruik ik draadloos.
Nu wil ik eigenlijk ook de PS3 graag bedraad gaan gebruiken.
Moet ik nu een nieuwe kabel trekken vanaf de modem naar mijn PS3 via een splitter (afstand van ruim 15 meter) of kan ik vanaf de pc ook een kabel laten lopen (de afstand is dan hoogstens een meter of drie).




Offline DraZ

  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 6393
  • Aantal schouderklopjes: 78
  • PSN: DraZziE
    • linkedin
Re: Ethernet Kabel
« Reactie #1 Gepost op: januari 20, 2011, 03:30:01 pm »
moet een nieuwe zijn... helaas


Platinum Trophies: Fallout 3 - Ratchet&Clank:ACIT - Call of Duty:MW2 -  Bioshock - Borderlands - Fallout: New Vegas - Mafia 2 - The elder scrolls V: Skyrim - Borderlands 2

Offline Ðayli

  • PS3 Hero
  • ****
  • Berichten: 877
  • Aantal schouderklopjes: 10
Re: Ethernet Kabel
« Reactie #2 Gepost op: januari 20, 2011, 03:52:31 pm »
Op dit moment heb ik een internetkabel vanaf de modem naar mijn pc.
De PS3 gebruik ik draadloos.
Nu wil ik eigenlijk ook de PS3 graag bedraad gaan gebruiken.
Moet ik nu een nieuwe kabel trekken vanaf de modem naar mijn PS3 via een splitter (afstand van ruim 15 meter) of kan ik vanaf de pc ook een kabel laten lopen (de afstand is dan hoogstens een meter of drie).


je kan bij je pc een router zetten en dan hoef je maar 3 meter naar je ps3 en minder als 1 meter naar je pc ;)

Offline Hoolz

  • PS3 Guru!
  • *****
  • Berichten: 3909
  • Aantal schouderklopjes: 61
Re: Ethernet Kabel
« Reactie #3 Gepost op: januari 20, 2011, 05:05:03 pm »
Beter een switch kopen dan, werkt makkelijker, plug - n play

Offline olemla

  • PS3 Lite Gamer
  • *
  • Berichten: 39
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: Ethernet Kabel
« Reactie #4 Gepost op: januari 21, 2011, 01:23:39 pm »
Allemaal bedankt voor jullie hulp!

Citaat
je kan bij je pc een router zetten en dan hoef je maar 3 meter naar je ps3 en minder als 1 meter naar je pc

Maakt het dan niet uit dat ik al een router heb aangesloten op mijn modem?


Citaat
Beter een switch kopen dan, werkt makkelijker, plug - n play

Sluit ik zo'n switch aan op mijn modem?
En moet ik vervolgens de beide ethernetkabels (1 naar de pc en 1 naar de ps3) ook aansluiten op die switch?
Maakt het nog uit welk type ik neem?


jardi94

  • Gast
Re: Ethernet Kabel
« Reactie #5 Gepost op: januari 21, 2011, 02:09:10 pm »
Allemaal bedankt voor jullie hulp!

Maakt het dan niet uit dat ik al een router heb aangesloten op mijn modem?


Sluit ik zo'n switch aan op mijn modem?
En moet ik vervolgens de beide ethernetkabels (1 naar de pc en 1 naar de ps3) ook aansluiten op die switch?
Maakt het nog uit welk type ik neem?



van switch naar pc gewone van switch naar ps3 ook gewone je hoef alleen cross cable te gebruiken van switch naar switch ;)

Offline olemla

  • PS3 Lite Gamer
  • *
  • Berichten: 39
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: Ethernet Kabel
« Reactie #6 Gepost op: januari 21, 2011, 02:18:33 pm »
Citaat
van switch naar pc gewone van switch naar ps3 ook gewone je hoef alleen cross cable te gebruiken van switch naar switch

 :dontknow: Het zal wel aan mij liggen hoor, maar ben totaal a-technisch. Wat ik nu moet kopen is het volgende:
Een ethernet kabel (van een meter of 25), een switch die ik aansluit op mijn modem en daarnaast nog een cross cable? Waar sluit ik die dan op aan?

jardi94

  • Gast
Re: Ethernet Kabel
« Reactie #7 Gepost op: januari 21, 2011, 02:20:20 pm »
:dontknow: Het zal wel aan mij liggen hoor, maar ben totaal a-technisch. Wat ik nu moet kopen is het volgende:
Een ethernet kabel (van een meter of 25), een switch die ik aansluit op mijn modem en daarnaast nog een cross cable? Waar sluit ik die dan op aan?

nee  je moet een kabel kopen voor van je switch naar je ps3 en voor naar je switch naar je pc gewoone ethernet kabels

Offline olemla

  • PS3 Lite Gamer
  • *
  • Berichten: 39
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: Ethernet Kabel
« Reactie #8 Gepost op: januari 21, 2011, 02:27:18 pm »
Citaat
nee  je moet een kabel kopen voor van je switch naar je ps3 en voor naar je switch naar je pc gewoone ethernet kabels

Alleen een kabel van de switch naar de PS3 dan, want ik heb al een kabel vanaf mijn modem naar mijn pc. Toch?

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: Ethernet Kabel
« Reactie #9 Gepost op: januari 21, 2011, 05:31:39 pm »
Wat een moeilijke oplossingen allemaal. Gewoon goed routertje ertussen en klaar.

jardi94

  • Gast
Re: Ethernet Kabel
« Reactie #10 Gepost op: januari 21, 2011, 06:20:45 pm »
Alleen een kabel van de switch naar de PS3 dan, want ik heb al een kabel vanaf mijn modem naar mijn pc. Toch?


op die kabel vanaf je modem sluit je je switch aan ;) die kabel zit denk ik wel bij een switch

Offline mototje

  • PS3 Hero
  • ****
  • Berichten: 790
  • Aantal schouderklopjes: 0
  • psn: "mototjesk8brd" zeg ff dat je NL bent
Re: Ethernet Kabel
« Reactie #11 Gepost op: januari 21, 2011, 10:01:29 pm »
de kabel die nu in de pc zit, stop je in de switch. je laat deze kabel dus gewoon in de router zitten.

vanuit de switch maak je nu een kabel naar je pc en naar je ps3

Offline olemla

  • PS3 Lite Gamer
  • *
  • Berichten: 39
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: Ethernet Kabel
« Reactie #12 Gepost op: januari 21, 2011, 11:04:04 pm »
Citaat
de kabel die nu in de pc zit, stop je in de switch. je laat deze kabel dus gewoon in de router zitten.

vanuit de switch maak je nu een kabel naar je pc en naar je ps3

De kabel die nu in mijn pc zit is wel een meter of 20 vanaf de modem.
Betekent dat dan dat ik nogmaals zo'n lange kabel naar mijn pc moet trekken.
Pfff, wel super ingewikkeld allemaal.
Het is dat draadloos over die afstand niet echt goed gaat, maar anders zou ik het nooit bekabeld doen,
want dat is wel erg ingewikkeld allemaal.
Weet nu eigenlijk nog steeds niet precies hoe en wat ik moet doen.

Offline Dennis120506

  • PS3 Boss
  • ***
  • Berichten: 495
  • Aantal schouderklopjes: 11
  • Vespa Love
Re: Ethernet Kabel
« Reactie #13 Gepost op: januari 21, 2011, 11:12:43 pm »
1) Je haalt de kabel uit je pc die gaat in de switch je zet de switch naast/op je pc.
2) Je stopt een nieuwe kabel in de switch en de andere kant in de pc.
3) je stopt een 2de kabel in de switch en de andere kant in de PS3.

snap je het nu? of staat je pc nog 20 meter van de PS3 af?

Offline olemla

  • PS3 Lite Gamer
  • *
  • Berichten: 39
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: Ethernet Kabel
« Reactie #14 Gepost op: januari 21, 2011, 11:17:18 pm »
Citaat
snap je het nu? of staat je pc nog 20 meter van de PS3 af?

Hahaha, ja! nu snap ik het.
Het enigste dat ik dus nodig heb is een switch en 2 korte ethernet kabels.
Helemaal duidelijk! Bedankt hoor...

Misschien toch nog één vraagje: Weet je misschien welke switch (merk/type) ik moet kopen?

 

Shoutbox

Refresh History
  • Wessel41: Hallo iedereen.
    mei 27, 2016, 10:28:24 pm
  • Dolbyarmed: Rustig haha. PS3 is heel eind minder geworden. PS4forum.nl moet het nu over gaan nemen.
    mei 08, 2016, 01:17:06 pm
  • Coen: Yo guys. Terug van weggeweest! Hoe gaat het hier?
    mei 04, 2016, 11:03:12 am
  • Dolbyarmed: @draz heb je een PS4? we hebben ps4forum.nl pas online gezet. Alleen het loopt nog niet echt. Moeten meer leden hebben die de boel vol spammen :p
    april 28, 2016, 02:33:23 pm
  • DraZ: ik mis de hoogtij dagen van dit forum. De goede oude tijd :( .. misschien zit ik hier gewoon in een midlife crisis
    april 20, 2016, 03:39:56 am
  • thomashoyle: De Spotify app loopt na een tijdje standaard vast, bekrnde fout? oorzaak kan niet software of hardware liggen.
    januari 21, 2016, 10:21:53 pm
  • Laist1999: Ik heb de laatste tijd een probleempje met de save files van mijn spellen... Mijn playstation 3 is een tijdje terug een keertje vastgelopen tijdens het spelen van Skyrim, en hij blijft daar wat probleempjes aan over houden. Het haperen tijdens de spellen is nu al een stuk minder, maar nog blijft dit wel gebeuren. Ook worden al mijn save files, can al mijn spellen, de hele tijd verwijderd. Iemand enig idee wat de oorzaak hier van kan zijn??
    december 17, 2015, 10:56:03 pm
  • Laist1999: Heey mensen,
    december 17, 2015, 10:52:30 pm
  • ROMAC: romac
    november 25, 2015, 03:59:48 pm
  • sjonvld: Call of duty is online bagger
    november 12, 2015, 07:02:28 pm
  • Chas3r^: Misschien niet het juiste forum om dit te vragen. Maar kan iemand mij vertellen of ik mijn ps2 games kan opslaan op een ps1 memory card?
    oktober 30, 2015, 01:39:28 pm
  • semh22: ik had en jaar geleden een headset gekocht het geluid van de game en chat deed het gewoon maar sinds 2 weken kan ik alleen nog maar chatten met mijn headset en hoor ik geen game geluid(op mijn ps3) weet iemand een oplossig stuur dit dan naar: semhartman@hotmail.com
    oktober 04, 2015, 08:12:38 am
  • JASPERDESMETT: Gisteren heb ik mijn ps3 meegenomen naar ergens, en kon ik mijn spel 'MW3 call of duty' zonder probleem spelen. Nu ben ik terug thuis, alles is aangesloten maar ik heb nog steeds geen geluid op mijn spel. Maar wel op mijn ps3... Hoe komt dit??
    september 06, 2015, 11:41:27 am
  • Remco de Poel: Gister de Game call of Duty aangeschaft. Voor het spel start de nodige opdates uitgevoerd. Nu staat er bij het startscherm press (de startknop) maar 'beide' controllers reageren nergens op, geen enkele knop.. andere games geen probleem. wat is er loos??
    augustus 20, 2015, 03:34:30 pm
  • Mattice7: na synchroniseren trophys gaat rechts boven op tv scherm blauw klokje draaien en er gebeurt niets. wat moet ik doen om verder te kunnen spelen?
    juli 31, 2015, 01:02:12 pm
  • Mattice7: help
    juli 31, 2015, 01:00:42 pm
  • DraZ: welkom
    juli 11, 2015, 10:23:24 pm
  • Straaljager: Hoi allemaal net geregistreerd hier.
    juli 09, 2015, 12:46:22 pm
  • Senne_BlackOps@: hoe kan ik posten?
    juni 24, 2015, 04:43:47 pm
  • Dolbyarmed: Online of offline?
    juni 10, 2015, 12:19:30 pm

* Recent Posts

YLOD wat doe ik verkeerd? Na een maand terug stuk. door JoNeSy
[april 07, 2017, 09:42:49 pm]


PS3 kopen voor Star Wars Infinity 3.0 door JoostEpse
[november 11, 2016, 12:31:23 am]


PS3 / splinter cell door rschieving
[oktober 24, 2016, 06:43:44 am]


Krijg geen updates meer binnen op ps3. door Jessicaps3
[oktober 17, 2016, 07:04:19 pm]


Net overgestapt, zoek alternatieven voor Wii games door mischa72
[september 20, 2016, 09:34:58 pm]

Advertentie

Bulkweken mei 2013