Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

* Zoeken


Auteur Topic: Foutmelding 8013013D  (gelezen 6001 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Joeyonline

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 3
  • Aantal schouderklopjes: 0
Foutmelding 8013013D
« Gepost op: november 19, 2010, 08:37:10 pm »
Goededag allemaal!

Ik heb sinds vandaag een PS3 gekocht en probeer om draadloos internet erop te krijgen.
Nu heb ik gewoon de volgende stappen gevolgd:

1: Eenvoudig instellen van internet
2: draadloos
3: Vinden van het netwerk (SSID) en selectere
4: beveiligingstype = WPA-PSK (TKIP)
5: WPA sleutel ingeven (is de correcte)

Vervolgens gaat de PS3 zoeken naar een verbinden en krijg ik uiteindelijk de foutmelding 8013013D.
Volgens de PS3 site is dit een melding die aangeeft dat de DNS niet correct is.
Ik heb tevens gevonden dat iemand dit probleem heeft opgelost door in het model een bepaalde functie aan/uit gezet heeft. Ik heb in mijn model maar 1 vinkje en in beide gevallen krijg ik deze melding.
Ik heb via me laptop ook de DNS en IP opgezocht en geprobeerd handmatig in te vullen.
Maar ik blijf deze melding krijgen.

Heeft iemand enig idee wat ik moet/kan doen?

Gr, Joey



Offline Dennis120506

  • PS3 Boss
  • ***
  • Berichten: 495
  • Aantal schouderklopjes: 11
  • Vespa Love
Re: Foutmelding 8013013D
« Reactie #1 Gepost op: november 19, 2010, 09:36:25 pm »
kom op jongens gebruik nou eerst ff die zoekfunctie!!!!!

http://www.ps3forum.nl/index.php?topic=5464.0

Offline BoycotF

  • PS3 Master
  • *****
  • Berichten: 1416
  • Aantal schouderklopjes: 11
Re: Foutmelding 8013013D
« Reactie #2 Gepost op: november 19, 2010, 09:43:16 pm »
Staat geen oplossing in hoor?

Offline Joeyonline

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 3
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: Foutmelding 8013013D
« Reactie #3 Gepost op: november 20, 2010, 12:36:10 am »
Ik heb nu ook geprobeerd om poorten open te zetten en dergelijke.
Het is alleen een modem en geen router, waardoor er geen blokkades op zitten.
Ik heb nu handmatig alle instellingen geprobeerd. Heb de gegevens via CMD uit mijn pc gehaald.
Alle IP adressen die in CMD genoemd werden, zijn ingevoerd geweest.
Eigenlijk krijg ik steeds 2 verschillende meldingen:
1: Fout melding 8013013D
2: Er is een probleem voorgevallen tijdens de sleuteluitwisseling. Mogelijk heeft u een verkeerde WPA sleutel ingevoerd. (deze zijn zeker goed geweest)

Zodra ik een verbindingscheck doe nadat ik de instellingen handmatig heb ingesteld, zie ik dat er een sleuteluitwisseling plaats vind. Hierbij word het IP adres gecontroleerd die ik heb opgegeven. Hierna krijg ik meestal de melding en staat er achter 'IP adres controleren', Mislukt.

Het lullige is dat ik Black Ops erbij heb gekocht, maar er moet eerst een update plaatsvinden voordat ik black ops kan spelen.. En 3 keer raden.. Deze moet gedownload worden.       

Hopelijk is dit iets meer info, waar iemand iets meer over kan vertellen.

Gr, Joey

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: Foutmelding 8013013D
« Reactie #4 Gepost op: november 20, 2010, 12:38:33 am »
Ten eerste WPA wordt niet goed ondersteund door de PS3. Je moet je beveiliging veranderen in WEP.

Offline Joeyonline

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 3
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: Foutmelding 8013013D
« Reactie #5 Gepost op: november 20, 2010, 02:59:42 pm »
Klopt, ik heb dat ook gelezen, maar hoe stel ik mijn modem zo in?
En tevens, waar vind ik de WEP key dan terug?

Ik kom zodra ik 192.168.100.1 invoer als webpagina, op een site van een Motorola modem. (is het modem van de huurbaas). Hier heb ik een aantal keuze's aan de linkerkant, waarvan één het tabblad met configuratie opend.
Zodra ik deze open, kan ik een aantal dingen kiezen, namelijk:

1: Frequency Plan: heeft te maken met het land waar je modem in staat. Kan kiezen uit armerika/korea/china en Europa.
2: Upstream Channel ID: staat nu ingevuld op '3'
3: Frequency: staat ingevuld op '236000000'
4: DHCP Server Enabled: kan je aanvinken. Staat bij mij aangevinkt, maar heb het ook geprobeerd terwijl deze uit stond.

Verder zijn er geen dingen die ik kan aanpassen. Teminste niet dat ik weet.
Tevens had ik gelezen dat WPA sleutels niet makkelijk samen gaan met PS3, zodra er een bepaald modem bij komt kijken. Volgens mij viel Motoorola daar niet onder.

Iemand enige idee?

Gr, Joey

 

Shoutbox

Refresh History
  • Wessel41: Hallo iedereen.
    mei 27, 2016, 10:28:24 pm
  • Dolbyarmed: Rustig haha. PS3 is heel eind minder geworden. PS4forum.nl moet het nu over gaan nemen.
    mei 08, 2016, 01:17:06 pm
  • Coen: Yo guys. Terug van weggeweest! Hoe gaat het hier?
    mei 04, 2016, 11:03:12 am
  • Dolbyarmed: @draz heb je een PS4? we hebben ps4forum.nl pas online gezet. Alleen het loopt nog niet echt. Moeten meer leden hebben die de boel vol spammen :p
    april 28, 2016, 02:33:23 pm
  • DraZ: ik mis de hoogtij dagen van dit forum. De goede oude tijd :( .. misschien zit ik hier gewoon in een midlife crisis
    april 20, 2016, 03:39:56 am
  • thomashoyle: De Spotify app loopt na een tijdje standaard vast, bekrnde fout? oorzaak kan niet software of hardware liggen.
    januari 21, 2016, 10:21:53 pm
  • Laist1999: Ik heb de laatste tijd een probleempje met de save files van mijn spellen... Mijn playstation 3 is een tijdje terug een keertje vastgelopen tijdens het spelen van Skyrim, en hij blijft daar wat probleempjes aan over houden. Het haperen tijdens de spellen is nu al een stuk minder, maar nog blijft dit wel gebeuren. Ook worden al mijn save files, can al mijn spellen, de hele tijd verwijderd. Iemand enig idee wat de oorzaak hier van kan zijn??
    december 17, 2015, 10:56:03 pm
  • Laist1999: Heey mensen,
    december 17, 2015, 10:52:30 pm
  • ROMAC: romac
    november 25, 2015, 03:59:48 pm
  • sjonvld: Call of duty is online bagger
    november 12, 2015, 07:02:28 pm
  • Chas3r^: Misschien niet het juiste forum om dit te vragen. Maar kan iemand mij vertellen of ik mijn ps2 games kan opslaan op een ps1 memory card?
    oktober 30, 2015, 01:39:28 pm
  • semh22: ik had en jaar geleden een headset gekocht het geluid van de game en chat deed het gewoon maar sinds 2 weken kan ik alleen nog maar chatten met mijn headset en hoor ik geen game geluid(op mijn ps3) weet iemand een oplossig stuur dit dan naar: semhartman@hotmail.com
    oktober 04, 2015, 08:12:38 am
  • JASPERDESMETT: Gisteren heb ik mijn ps3 meegenomen naar ergens, en kon ik mijn spel 'MW3 call of duty' zonder probleem spelen. Nu ben ik terug thuis, alles is aangesloten maar ik heb nog steeds geen geluid op mijn spel. Maar wel op mijn ps3... Hoe komt dit??
    september 06, 2015, 11:41:27 am
  • Remco de Poel: Gister de Game call of Duty aangeschaft. Voor het spel start de nodige opdates uitgevoerd. Nu staat er bij het startscherm press (de startknop) maar 'beide' controllers reageren nergens op, geen enkele knop.. andere games geen probleem. wat is er loos??
    augustus 20, 2015, 03:34:30 pm
  • Mattice7: na synchroniseren trophys gaat rechts boven op tv scherm blauw klokje draaien en er gebeurt niets. wat moet ik doen om verder te kunnen spelen?
    juli 31, 2015, 01:02:12 pm
  • Mattice7: help
    juli 31, 2015, 01:00:42 pm
  • DraZ: welkom
    juli 11, 2015, 10:23:24 pm
  • Straaljager: Hoi allemaal net geregistreerd hier.
    juli 09, 2015, 12:46:22 pm
  • Senne_BlackOps@: hoe kan ik posten?
    juni 24, 2015, 04:43:47 pm
  • Dolbyarmed: Online of offline?
    juni 10, 2015, 12:19:30 pm

* Recent Posts

YLOD wat doe ik verkeerd? Na een maand terug stuk. door JoNeSy
[april 07, 2017, 09:42:49 pm]


PS3 kopen voor Star Wars Infinity 3.0 door JoostEpse
[november 11, 2016, 12:31:23 am]


PS3 / splinter cell door rschieving
[oktober 24, 2016, 06:43:44 am]


Krijg geen updates meer binnen op ps3. door Jessicaps3
[oktober 17, 2016, 07:04:19 pm]


Net overgestapt, zoek alternatieven voor Wii games door mischa72
[september 20, 2016, 09:34:58 pm]

Advertentie

Bulkweken mei 2013