Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

* Zoeken


Auteur Topic: langzame verbinding PS3 met router?  (gelezen 9306 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Albert S

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 5
  • Aantal schouderklopjes: 0
langzame verbinding PS3 met router?
« Gepost op: november 02, 2010, 11:54:06 am »
Hallo iedereen,

Alleereerst een opsomming van mijn configuratie:

Ik heb een PC  (Dualcore 2.20Ghz met 2 Gb intern geheugen) met een LAN 10/100 Fast Ethernet-kaart. Een 120Mbit verbinding van Ziggo. Een Router Netgear WNR3500v2 (Bedraad met Cat5 naar de PC). Een Ubee-modem  (in bruikleen van Ziggo) en een PS3.

De PS3 is fysiek bedraad met Cat3 patchkabel naar de router.
Dus... niets is draadloos.

Ondanks dat heb ik bij het streamen naar de PC soms toch schokkerige beelden bij het afspelen van een film.

Ik heb bij internetinstellingen op de PS3 gekeken of de verbinding naar mijn router wel snel genoeg was. (ik ben neit zo handig met netwerken en zo dus ik dacht dat ik daaraan iets kon zien)
De internetinstellingen gaven geen fouten maar ik zag wel dat de downloadsnelheid ongeveer 24 Mbit en de uploadsnelheid ongeveer  4Mbit waren).
En dat, terwijl de netwerkkaart in de PS3 1Gb aan kan. (Dat heb ik gevonden op internet).

Zijn bovenstaande snelheden wel goed? Ik heb het idee dat sommige films daarom zo schokkerig zijn. Dat moet toch te verbeteren zijn? Alles bekabeld en dan toch af en toe van die schokkerige beelden.
 

Ik hoop dat mijn verhaal niet verwarrend was. Ik weet het niet anders uit te leggen,
Bedankt alvast voor jullie antwoorden.



Offline Ðayli

  • PS3 Hero
  • ****
  • Berichten: 877
  • Aantal schouderklopjes: 10
Re: langzame verbinding PS3 met router?
« Reactie #1 Gepost op: november 02, 2010, 11:59:09 am »
Hallo iedereen,

Alleereerst een opsomming van mijn configuratie:

Ik heb een PC  (Dualcore 2.20Ghz met 2 Gb intern geheugen) met een LAN 10/100 Fast Ethernet-kaart. Een 120Mbit verbinding van Ziggo. Een Router Netgear WNR3500v2 (Bedraad met Cat5 naar de PC). Een Ubee-modem  (in bruikleen van Ziggo) en een PS3.

De PS3 is fysiek bedraad met Cat3 patchkabel naar de router.
Dus... niets is draadloos.

Ondanks dat heb ik bij het streamen naar de PC soms toch schokkerige beelden bij het afspelen van een film.

Ik heb bij internetinstellingen op de PS3 gekeken of de verbinding naar mijn router wel snel genoeg was. (ik ben neit zo handig met netwerken en zo dus ik dacht dat ik daaraan iets kon zien)
De internetinstellingen gaven geen fouten maar ik zag wel dat de downloadsnelheid ongeveer 24 Mbit en de uploadsnelheid ongeveer  4Mbit waren).
En dat, terwijl de netwerkkaart in de PS3 1Gb aan kan. (Dat heb ik gevonden op internet).

Zijn bovenstaande snelheden wel goed? Ik heb het idee dat sommige films daarom zo schokkerig zijn. Dat moet toch te verbeteren zijn? Alles bekabeld en dan toch af en toe van die schokkerige beelden.
 

Ik hoop dat mijn verhaal niet verwarrend was. Ik weet het niet anders uit te leggen,
Bedankt alvast voor jullie antwoorden.

hoeveel MBit internet hebben jullie?

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: langzame verbinding PS3 met router?
« Reactie #2 Gepost op: november 02, 2010, 06:11:37 pm »
Firewall eraf halen voor je PS3 of poorten openen en je cat 3 kabel vervangen voor cat 5.

Offline toobeus4u

  • PS3 Expert
  • ****
  • Berichten: 595
  • Aantal schouderklopjes: 11
Re: langzame verbinding PS3 met router?
« Reactie #3 Gepost op: november 02, 2010, 06:16:28 pm »
24mbyte is je downloadsnelheid die je van Ziggo hebt.

Je interne netwerk snelheid zie je niet op de PS3.
Je pc heeft ook maar 100mbit, dus heb je niets aan de 1Gbit Lan van de PS3.



Consoles: PS4
PSN: toobeus4u


Offline Albert S

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 5
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: langzame verbinding PS3 met router?
« Reactie #4 Gepost op: november 02, 2010, 10:13:18 pm »
Firewall eraf halen voor je PS3 of poorten openen en je cat 3 kabel vervangen voor cat 5.

Cat3 was een tikfoutje. Moest Cat5 zijn.

Bedankt voor je reactie.

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: langzame verbinding PS3 met router?
« Reactie #5 Gepost op: november 02, 2010, 10:18:26 pm »
En de poorten al nagekeken?

Offline Albert S

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 5
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: langzame verbinding PS3 met router?
« Reactie #6 Gepost op: november 02, 2010, 10:35:33 pm »
24mbyte is je downloadsnelheid die je van Ziggo hebt.

Je interne netwerk snelheid zie je niet op de PS3.
Je pc heeft ook maar 100mbit, dus heb je niets aan de 1Gbit Lan van de PS3.


Die 24 Mb zag ik in de instellingen op de PS3 staan. Ik dacht dus dat de router deze snelheid doorgaf aan de PS3 en dat daarom de films toch schokkerig overkwamen op de PS3.
 De internetsnelheid die ik op de PC heb is theoretisch 120Mb, wat betekent dat ik downloadsnelheden haal van tussen de 8.5 en 10 MB/sec). Dus... aan de internetverbinding ligt het niet, ondanks de LAN 10/100 kaart.

De bottleneck moet ergens zitten tussen de router en de PS3. volgens mij. Alles is bekabeld met Cat5, dus je zou de beste snelheid moeten kunnem halen.

Voordat ik Ziggo kreeg (vorige week) had ik ADSL van XS4all. Ik had een draadloze router, een Sitecom en hiermee streamde ik ook films van de HD naar de PS3.
Uiteraard schokkerige fims. Ik dacht dat dit probleem door die kabels nu verolpen was. Niets is minder waar.

Sorry voor de uitgebreide uitleg. Ik dacht, beter te veel aan woorden dan een one-liner, zodat helemaal niemand meer begrijpt waar ik het over heb.

Nog bedankt voor je reactie.

Ab



Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: langzame verbinding PS3 met router?
« Reactie #7 Gepost op: november 02, 2010, 10:39:05 pm »
Het ligt helemaal niet aan je internetverbind aangezien streamen via je eigen netwerk gaat en je daar niet eens een internetverbinding voor nodig hebt.

Offline Albert S

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 5
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: langzame verbinding PS3 met router?
« Reactie #8 Gepost op: november 02, 2010, 10:41:50 pm »
En de poorten al nagekeken?

Ik heb via een porrtscan gekeken. Alle poorten zijn dicht.
Vraag me niet hoe dat programma heet maar ik vind het on-line op internet.

Ik zou echt niet weten wat ik moet doen om eventueel een poort voor de PS3 open te zetten. Evenmin, zoals een ander forumlid antwoorde om de firewall van de PS3 af te halen.
Hoe doe je dat eigenlijk?

Sorry voor deze "" digibeet" vragen.

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: langzame verbinding PS3 met router?
« Reactie #9 Gepost op: november 02, 2010, 10:59:53 pm »
Tik in de browser van je PC in: 192.168.1.1 er wordt waarschijnlijk nu gevraag om een wachtwoord en password. Deze zijn admin en password. Nu krijg je toegang tot de interne software van je modem. Op pagina 68 van ondertstaande handleiding staat nu hoe je de PS3 in DMZ kan zetten. Je hebt hiervoor het ipn adres van je PS3 nodig. Deze kan je opzoeken in de XMB van je PS3.

ftp://downloads.netgear.com/files/WNR3500v2_UM_07MAY09.pdf

Offline Albert S

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 5
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: langzame verbinding PS3 met router?
« Reactie #10 Gepost op: november 03, 2010, 12:31:28 am »
Tik in de browser van je PC in: 192.168.1.1 er wordt waarschijnlijk nu gevraag om een wachtwoord en password. Deze zijn admin en password. Nu krijg je toegang tot de interne software van je modem. Op pagina 68 van ondertstaande handleiding staat nu hoe je de PS3 in DMZ kan zetten. Je hebt hiervoor het ipn adres van je PS3 nodig. Deze kan je opzoeken in de XMB van je PS3.

ftp://downloads.netgear.com/files/WNR3500v2_UM_07MAY09.pdf

Geweldig dat je de moeite neemt me op weg te helpen.
Het is nu laat. Ik ga het morgen zeker proberen.

Ik probeerde wel even in te loggen op de link die je me stuurde maar kreeg geen verbinding.

Leuk dat je met me meedenkt!

Groeten,
Ab

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: langzame verbinding PS3 met router?
« Reactie #11 Gepost op: november 03, 2010, 01:02:11 am »
Je kan ook 192.168.2.1 of 192.168.1.100 proberen.

Offline toobeus4u

  • PS3 Expert
  • ****
  • Berichten: 595
  • Aantal schouderklopjes: 11
Re: langzame verbinding PS3 met router?
« Reactie #12 Gepost op: november 04, 2010, 07:10:56 am »
Welke bestanden/films zijn schokkerig dan?

Als je een .mkv 1080p probeert te streamen moet je pc (PS3 Media Server) het bestand eerst encoderen, kan zijn dat je pc niet snel genoeg is hiervoor.

Streamen gaat bij mij altijd zonder schokken, maar een 1080P .mkv schokt ook.
Of een .m2ts van 40gb trekt hij ook niet.

Ik denk opzich dat het weinig met je porten te maken heeft, aangezien het via je interne netwerk gaat.
Je kan in je firewall vaak aangeven dat LAN to LAN  packages de firewall moeten omzeilen.

Je kan bij je LAN verbinding in je Netwerkcemtrum het IP adres bekijken van de Gateway, dat is je router.
Consoles: PS4
PSN: toobeus4u


 

Shoutbox

Refresh History
  • Wessel41: Hallo iedereen.
    mei 27, 2016, 10:28:24 pm
  • Dolbyarmed: Rustig haha. PS3 is heel eind minder geworden. PS4forum.nl moet het nu over gaan nemen.
    mei 08, 2016, 01:17:06 pm
  • Coen: Yo guys. Terug van weggeweest! Hoe gaat het hier?
    mei 04, 2016, 11:03:12 am
  • Dolbyarmed: @draz heb je een PS4? we hebben ps4forum.nl pas online gezet. Alleen het loopt nog niet echt. Moeten meer leden hebben die de boel vol spammen :p
    april 28, 2016, 02:33:23 pm
  • DraZ: ik mis de hoogtij dagen van dit forum. De goede oude tijd :( .. misschien zit ik hier gewoon in een midlife crisis
    april 20, 2016, 03:39:56 am
  • thomashoyle: De Spotify app loopt na een tijdje standaard vast, bekrnde fout? oorzaak kan niet software of hardware liggen.
    januari 21, 2016, 10:21:53 pm
  • Laist1999: Ik heb de laatste tijd een probleempje met de save files van mijn spellen... Mijn playstation 3 is een tijdje terug een keertje vastgelopen tijdens het spelen van Skyrim, en hij blijft daar wat probleempjes aan over houden. Het haperen tijdens de spellen is nu al een stuk minder, maar nog blijft dit wel gebeuren. Ook worden al mijn save files, can al mijn spellen, de hele tijd verwijderd. Iemand enig idee wat de oorzaak hier van kan zijn??
    december 17, 2015, 10:56:03 pm
  • Laist1999: Heey mensen,
    december 17, 2015, 10:52:30 pm
  • ROMAC: romac
    november 25, 2015, 03:59:48 pm
  • sjonvld: Call of duty is online bagger
    november 12, 2015, 07:02:28 pm
  • Chas3r^: Misschien niet het juiste forum om dit te vragen. Maar kan iemand mij vertellen of ik mijn ps2 games kan opslaan op een ps1 memory card?
    oktober 30, 2015, 01:39:28 pm
  • semh22: ik had en jaar geleden een headset gekocht het geluid van de game en chat deed het gewoon maar sinds 2 weken kan ik alleen nog maar chatten met mijn headset en hoor ik geen game geluid(op mijn ps3) weet iemand een oplossig stuur dit dan naar: semhartman@hotmail.com
    oktober 04, 2015, 08:12:38 am
  • JASPERDESMETT: Gisteren heb ik mijn ps3 meegenomen naar ergens, en kon ik mijn spel 'MW3 call of duty' zonder probleem spelen. Nu ben ik terug thuis, alles is aangesloten maar ik heb nog steeds geen geluid op mijn spel. Maar wel op mijn ps3... Hoe komt dit??
    september 06, 2015, 11:41:27 am
  • Remco de Poel: Gister de Game call of Duty aangeschaft. Voor het spel start de nodige opdates uitgevoerd. Nu staat er bij het startscherm press (de startknop) maar 'beide' controllers reageren nergens op, geen enkele knop.. andere games geen probleem. wat is er loos??
    augustus 20, 2015, 03:34:30 pm
  • Mattice7: na synchroniseren trophys gaat rechts boven op tv scherm blauw klokje draaien en er gebeurt niets. wat moet ik doen om verder te kunnen spelen?
    juli 31, 2015, 01:02:12 pm
  • Mattice7: help
    juli 31, 2015, 01:00:42 pm
  • DraZ: welkom
    juli 11, 2015, 10:23:24 pm
  • Straaljager: Hoi allemaal net geregistreerd hier.
    juli 09, 2015, 12:46:22 pm
  • Senne_BlackOps@: hoe kan ik posten?
    juni 24, 2015, 04:43:47 pm
  • Dolbyarmed: Online of offline?
    juni 10, 2015, 12:19:30 pm

* Recent Posts

PS3 kopen voor Star Wars Infinity 3.0 door JoostEpse
[november 11, 2016, 12:31:23 am]


PS3 / splinter cell door rschieving
[oktober 24, 2016, 06:43:44 am]


Krijg geen updates meer binnen op ps3. door Jessicaps3
[oktober 17, 2016, 07:04:19 pm]


Net overgestapt, zoek alternatieven voor Wii games door mischa72
[september 20, 2016, 09:34:58 pm]


Re: te kooop: ps3 slim 250gb multiman 3.55 true blue usb door jaccovw5
[september 10, 2016, 12:10:16 pm]

Advertentie

Bulkweken mei 2013