Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

* Zoeken


Auteur Topic: Probleem met Mediaserver verbinding  (gelezen 3802 keer)

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline .Serpent

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 6
  • Aantal schouderklopjes: 0
Probleem met Mediaserver verbinding
« Gepost op: september 24, 2010, 08:45:02 pm »
Hi.

Ik heb mijn PS3 pas aangeschaft en wil hem koppelen via mijn router op het internet.
Maar als hij gekoppeld wordt dan gaat mijn internet steeds aan en uit. Echt continu 5 sec. aan en 5 sec. uit.

Door even in het menu -> instellingen -> netwerkinstellingen te bladeren, heb ik in dat menu Mediaserver verbinding uitgezet.
Nu blijft mijn connectie gewoon stabiel. Is toch vreemd?
Iemand anders dit verschijnsel of wat daar tegen te doen?



Offline Dennis120506

  • PS3 Boss
  • ***
  • Berichten: 495
  • Aantal schouderklopjes: 11
  • Vespa Love
Re: Probleem met Mediaserver verbinding
« Reactie #1 Gepost op: september 24, 2010, 09:10:46 pm »
draadloos of bedraad?

Offline .Serpent

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 6
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: Probleem met Mediaserver verbinding
« Reactie #2 Gepost op: september 24, 2010, 09:29:56 pm »
Hij is bedraad.
Ik dacht eerst dat het aan de kabel lag, maar na verschillende tests met een pc ligt het daar niet aan.

Zou het aan de firmware kunnen liggen?
Heb namelijk nog geen update gedaan vanaf de huidige (3.40)

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: Probleem met Mediaserver verbinding
« Reactie #3 Gepost op: september 24, 2010, 09:33:13 pm »
Hij is bedraad.
Ik dacht eerst dat het aan de kabel lag, maar na verschillende tests met een pc ligt het daar niet aan.

Zou het aan de firmware kunnen liggen?
Heb namelijk nog geen update gedaan vanaf de huidige (3.40)

Nee, firmware zou niks uit moeten maken. Heb je de poorten voor de PS3 in je router open staan?

Offline .Serpent

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 6
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: Probleem met Mediaserver verbinding
« Reactie #4 Gepost op: september 24, 2010, 09:59:59 pm »
Heb nog niks aan de poorten veranderd. Zou eventueel kunnen dat de router de data blokt die van de PS3 terugkomt.

Ik ben nu dus wel stabiel online (met Mediaserver uitgeschakeld)

Offline HHC-bossie

  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 5408
  • Aantal schouderklopjes: 89
  • Allles is voor Bossie
Re: Probleem met Mediaserver verbinding
« Reactie #5 Gepost op: september 24, 2010, 10:04:03 pm »
het ligt (haast) zeker aan je poorten!
29-06-2007 tot 10-09-2010 ps3 60 gb † R.I.P.

Offline .Serpent

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 6
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: Probleem met Mediaserver verbinding
« Reactie #6 Gepost op: september 24, 2010, 10:08:26 pm »
Bedankt voor de info,

Die poorten die ik aan moet passen hè...
Moet ik dan naar het ip van de router gaan?
En daar wat instellingen anders zetten?
En zo op beide vragen ja:
Wat moet ik dan anders instellen?


Offline HHC-bossie

  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 5408
  • Aantal schouderklopjes: 89
  • Allles is voor Bossie
Re: Probleem met Mediaserver verbinding
« Reactie #7 Gepost op: september 24, 2010, 10:22:40 pm »
even kijken op portforwarding.com

daar je router uitzoeken en daar staat het uitgelegd.
Je kan je ps3 ook een vast ipadres geven en deze in DMZ zetten in je router.
29-06-2007 tot 10-09-2010 ps3 60 gb † R.I.P.

Offline .Serpent

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 6
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: Probleem met Mediaserver verbinding
« Reactie #8 Gepost op: september 29, 2010, 07:06:55 pm »
Guys,

Met behulp van deze post ben ik wel wat wijzer : http://www.ps3forum.nl/index.php/topic,1612.0.html
Ik heb naar mijn router settings gekeken en UPNP is enabled. Maar nog steeds als ik op mijn PS3 de Media Server inschakel, gaat mijn router flippen. Ik heb uit die post ook dezelfde poorten open gezet "fast forward" maar ook dat mocht niet baten.

En naar mijn mening is DMZ niet helemaal veilig als je alles open zet? Of heb ik het mis?


Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: Probleem met Mediaserver verbinding
« Reactie #9 Gepost op: september 29, 2010, 07:22:05 pm »
Guys,

Met behulp van deze post ben ik wel wat wijzer : http://www.ps3forum.nl/index.php/topic,1612.0.html
Ik heb naar mijn router settings gekeken en UPNP is enabled. Maar nog steeds als ik op mijn PS3 de Media Server inschakel, gaat mijn router flippen. Ik heb uit die post ook dezelfde poorten open gezet "fast forward" maar ook dat mocht niet baten.

En naar mijn mening is DMZ niet helemaal veilig als je alles open zet? Of heb ik het mis?



Voor je PC is dat niet veilig maar voor je PS3 wel.

Offline .Serpent

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 6
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: Probleem met Mediaserver verbinding
« Reactie #10 Gepost op: september 30, 2010, 08:17:54 pm »
Hehe, eindelijk mijn Mediaserver probleem opgelost.
Het ligt dus aan mijn Linksys WRT54G router.
Als iemand dezelfde router heeft en dit probleem ook (schijnt nogal vaak voor te komen met deze router) moet je hier maar eens een kijkje nemen:  http://boardsus.playstation.com/t5/PlayStation-3-Media/WRT54G-MEDIA-SERVER-SOLUTION/m-p/29675742 en voor de instellingen deze site: http://homecommunity.cisco.com/t5/Wireless-Routers/how-to-setup-my-linksys-router-port-forwarding-to-my-ps3/td-p/170230

 8)

 

Shoutbox

Refresh History
  • Wessel41: Hallo iedereen.
    mei 27, 2016, 10:28:24 pm
  • Dolbyarmed: Rustig haha. PS3 is heel eind minder geworden. PS4forum.nl moet het nu over gaan nemen.
    mei 08, 2016, 01:17:06 pm
  • Coen: Yo guys. Terug van weggeweest! Hoe gaat het hier?
    mei 04, 2016, 11:03:12 am
  • Dolbyarmed: @draz heb je een PS4? we hebben ps4forum.nl pas online gezet. Alleen het loopt nog niet echt. Moeten meer leden hebben die de boel vol spammen :p
    april 28, 2016, 02:33:23 pm
  • DraZ: ik mis de hoogtij dagen van dit forum. De goede oude tijd :( .. misschien zit ik hier gewoon in een midlife crisis
    april 20, 2016, 03:39:56 am
  • thomashoyle: De Spotify app loopt na een tijdje standaard vast, bekrnde fout? oorzaak kan niet software of hardware liggen.
    januari 21, 2016, 10:21:53 pm
  • Laist1999: Ik heb de laatste tijd een probleempje met de save files van mijn spellen... Mijn playstation 3 is een tijdje terug een keertje vastgelopen tijdens het spelen van Skyrim, en hij blijft daar wat probleempjes aan over houden. Het haperen tijdens de spellen is nu al een stuk minder, maar nog blijft dit wel gebeuren. Ook worden al mijn save files, can al mijn spellen, de hele tijd verwijderd. Iemand enig idee wat de oorzaak hier van kan zijn??
    december 17, 2015, 10:56:03 pm
  • Laist1999: Heey mensen,
    december 17, 2015, 10:52:30 pm
  • ROMAC: romac
    november 25, 2015, 03:59:48 pm
  • sjonvld: Call of duty is online bagger
    november 12, 2015, 07:02:28 pm
  • Chas3r^: Misschien niet het juiste forum om dit te vragen. Maar kan iemand mij vertellen of ik mijn ps2 games kan opslaan op een ps1 memory card?
    oktober 30, 2015, 01:39:28 pm
  • semh22: ik had en jaar geleden een headset gekocht het geluid van de game en chat deed het gewoon maar sinds 2 weken kan ik alleen nog maar chatten met mijn headset en hoor ik geen game geluid(op mijn ps3) weet iemand een oplossig stuur dit dan naar: semhartman@hotmail.com
    oktober 04, 2015, 08:12:38 am
  • JASPERDESMETT: Gisteren heb ik mijn ps3 meegenomen naar ergens, en kon ik mijn spel 'MW3 call of duty' zonder probleem spelen. Nu ben ik terug thuis, alles is aangesloten maar ik heb nog steeds geen geluid op mijn spel. Maar wel op mijn ps3... Hoe komt dit??
    september 06, 2015, 11:41:27 am
  • Remco de Poel: Gister de Game call of Duty aangeschaft. Voor het spel start de nodige opdates uitgevoerd. Nu staat er bij het startscherm press (de startknop) maar 'beide' controllers reageren nergens op, geen enkele knop.. andere games geen probleem. wat is er loos??
    augustus 20, 2015, 03:34:30 pm
  • Mattice7: na synchroniseren trophys gaat rechts boven op tv scherm blauw klokje draaien en er gebeurt niets. wat moet ik doen om verder te kunnen spelen?
    juli 31, 2015, 01:02:12 pm
  • Mattice7: help
    juli 31, 2015, 01:00:42 pm
  • DraZ: welkom
    juli 11, 2015, 10:23:24 pm
  • Straaljager: Hoi allemaal net geregistreerd hier.
    juli 09, 2015, 12:46:22 pm
  • Senne_BlackOps@: hoe kan ik posten?
    juni 24, 2015, 04:43:47 pm
  • Dolbyarmed: Online of offline?
    juni 10, 2015, 12:19:30 pm

* Recent Posts

YLOD wat doe ik verkeerd? Na een maand terug stuk. door JoNeSy
[april 07, 2017, 09:42:49 pm]


PS3 kopen voor Star Wars Infinity 3.0 door JoostEpse
[november 11, 2016, 12:31:23 am]


PS3 / splinter cell door rschieving
[oktober 24, 2016, 06:43:44 am]


Krijg geen updates meer binnen op ps3. door Jessicaps3
[oktober 17, 2016, 07:04:19 pm]


Net overgestapt, zoek alternatieven voor Wii games door mischa72
[september 20, 2016, 09:34:58 pm]

Advertentie

Bulkweken mei 2013