Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

* Zoeken


Auteur Topic: hulp nodig! ps3 hdd omwisselen  (gelezen 4374 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline kain02

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 1
  • Aantal schouderklopjes: 0
hulp nodig! ps3 hdd omwisselen
« Gepost op: augustus 08, 2010, 10:14:45 am »
hallo mensen
sinds gisteren heb ik met mijn ps3 60gb versie de YLOD , ik heb ook nog een 40gb ps3 staan , daar wilde ik mijn 60gb hdd in doen
en zo mijn savegames enzo behouden, alleen als ik de hdd erin stop dan zegt de 40gb ps3 dat er een medium moet zijn met versie 3.41 of hoger , en dit terwijl beide ps3's voorzien waren met de nieuwste updates (3.41), weet iemand toevallig of ik alles kan redden , hdd aan pc koppelen heb ik ook al geprobeerd word niet herkend.
dus als iemand mij kan helpen , ik ben je zeer dankbaar



dolbyarmed

  • Gast
Re: hulp nodig! ps3 hdd omwisselen
« Reactie #1 Gepost op: augustus 08, 2010, 11:42:24 am »
gewoon laten doen door een ervaren iemand  dan kost mischien paar tientjes. dadelijk doe je iets fouts kost het een nieuwe ps3.   als je ergens geen verstand van hebt blijf er dan vanaf ;)

Offline psp1980

  • PS3 Addict
  • ***
  • Berichten: 173
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: hulp nodig! ps3 hdd omwisselen
« Reactie #2 Gepost op: augustus 08, 2010, 11:49:41 am »
als je de harde schijf wisselt gaat hij hem eerst formateren dus heeft weinig zin.

het best zou je hem op 1 of andere manier aan de pc moeten aansluiten om zo je gegevens veilig te stellen.

Offline Crimby

  • PS3 Master
  • *****
  • Berichten: 2456
  • Aantal schouderklopjes: 20
  • Who said I was a Geek??
Re: hulp nodig! ps3 hdd omwisselen
« Reactie #3 Gepost op: augustus 08, 2010, 12:04:47 pm »
Het is vrij makkelijk om deze aan je pc te hangen door even de kabels van je dvd speler (in je pc) aan te sluiten op de hardeschijf. Als dit niet de zelfde aansluitingen heeft dan moet je even een Sata kabel zoeken bij de ongebruikte voeding snoeren. Dan heb je ook nog een rood Sata aansluitinkje nodig voor naar het moederbord. Als je een extra Sata HDD in je pc hebt kan je deze ook tijdelijk ontkoppelen en de kabels dan op je PS3 HDD aansluiten.

Offline Jamez

  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 8503
  • Aantal schouderklopjes: 123
  • Fit In or F*ck Off!
Re: hulp nodig! ps3 hdd omwisselen
« Reactie #4 Gepost op: augustus 08, 2010, 12:25:03 pm »
gewoon laten doen door een ervaren iemand  dan kost mischien paar tientjes. dadelijk doe je iets fouts kost het een nieuwe ps3.   als je ergens geen verstand van hebt blijf er dan vanaf ;)

Bullshit.

als je de harde schijf wisselt gaat hij hem eerst formateren dus heeft weinig zin.

het best zou je hem op 1 of andere manier aan de pc moeten aansluiten om zo je gegevens veilig te stellen.

Klopt,Gewoon die 60GB aansluiten op je pc en daar ff een back-up van maken op je pc.
Dan pak je een USB-stick load je nieuwste Firmware van de Playstation site,dan doe je je 60GB in die 40Gb PS3 en ook de USB-stick. Nu gaat hij de HDD formatteren en doet hij het wel omdat er de USB-stick met nieuwste Firmware inzit.

Overigens Mappen op je USB-Stick: PS3 -> UPDATE -> dan jou gedownloaden bestand(de nieuwste firmware.)
De Mapnamen moeten in Hoofdletters!

dolbyarmed

  • Gast
Re: hulp nodig! ps3 hdd omwisselen
« Reactie #5 Gepost op: augustus 08, 2010, 01:43:21 pm »
niks bullshit..    als jij bijv. niet weet hoe je een bijv een airco van een auto moet bijvullen dan ga je dat toch ook niet doen;)


Offline Crimby

  • PS3 Master
  • *****
  • Berichten: 2456
  • Aantal schouderklopjes: 20
  • Who said I was a Geek??
Re: hulp nodig! ps3 hdd omwisselen
« Reactie #6 Gepost op: augustus 08, 2010, 01:52:38 pm »
Hdd vervangen, althans in een pc, is het makkelijkste wat er is... zolang je voorzichtig bent kan er niks mis mee gaan. En als sony vind dat de garantie niet vervalt wanneer een HDD wordt vervangen kan het in de ps3 ook niet zo moeilijk zijn

Offline Jamez

  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 8503
  • Aantal schouderklopjes: 123
  • Fit In or F*ck Off!
Re: hulp nodig! ps3 hdd omwisselen
« Reactie #7 Gepost op: augustus 08, 2010, 02:07:01 pm »
niks bullshit..    als jij bijv. niet weet hoe je een bijv een airco van een auto moet bijvullen dan ga je dat toch ook niet doen;)



de HDD verwisselen is zo makkelijk dat een kind van 7 het nog wel kan.

Offline Hoolz

  • PS3 Guru!
  • *****
  • Berichten: 3909
  • Aantal schouderklopjes: 61
Re: hulp nodig! ps3 hdd omwisselen
« Reactie #8 Gepost op: augustus 08, 2010, 02:53:53 pm »
niks bullshit..    als jij bijv. niet weet hoe je een bijv een airco van een auto moet bijvullen dan ga je dat toch ook niet doen;)



Maar een Airco van een auto is toch anders als een hard disk verwisselen.. :P

Al met al, is het gewoon appeltje eitje.

Hier een tutje:

http://www.youtube.com/watch?v=-B1mQ21XXLE

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: hulp nodig! ps3 hdd omwisselen
« Reactie #9 Gepost op: augustus 08, 2010, 02:53:57 pm »
Iedereen even goed lezen. Hij heeft een YLOD dus een back-up maken kan niet meer. Aangezien je de HDD al in je andere PS3 hebt gehangen heeft hij hem al geformateerd want dat doet de PS3 altijd bij een nieuwe HDD.

Offline Hoolz

  • PS3 Guru!
  • *****
  • Berichten: 3909
  • Aantal schouderklopjes: 61
Re: hulp nodig! ps3 hdd omwisselen
« Reactie #10 Gepost op: augustus 08, 2010, 03:02:17 pm »
Oftewel kort samen gevat:

De PS3 formatteerd gelijk de 60GB schijf als je die erin doet

Je kan de 60gb schijf aan je PC hangen en daar alles even een back-up van maken (Dan moet ie nog niet geformatteerd zijn door de PS3 anders ben je alles kwijt).

Verder als je die 60GB nog wilt laten maken zou ik het laten doen door iemand in de buurt, maar alsnog zou ik proberen een telefoontje naar sony te plegen :P

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: hulp nodig! ps3 hdd omwisselen
« Reactie #11 Gepost op: augustus 08, 2010, 03:23:26 pm »
Oftewel kort samen gevat:

De PS3 formatteerd gelijk de 60GB schijf als je die erin doet

Je kan de 60gb schijf aan je PC hangen en daar alles even een back-up van maken (Dan moet ie nog niet geformatteerd zijn door de PS3 anders ben je alles kwijt).

Verder als je die 60GB nog wilt laten maken zou ik het laten doen door iemand in de buurt, maar alsnog zou ik proberen een telefoontje naar sony te plegen :P

Dan kan je er ook niks mee want als je de schijf aan je PC hangt en de data dan kopieerd kan je het wel op een andere schijf zetten maar die formateerd je PS3 ook eerst weer. Back-up werkt alleen als je die op een werkende PS3 kan maken anders niet.

 

Shoutbox

Refresh History
  • Wessel41: Hallo iedereen.
    mei 27, 2016, 10:28:24 pm
  • Dolbyarmed: Rustig haha. PS3 is heel eind minder geworden. PS4forum.nl moet het nu over gaan nemen.
    mei 08, 2016, 01:17:06 pm
  • Coen: Yo guys. Terug van weggeweest! Hoe gaat het hier?
    mei 04, 2016, 11:03:12 am
  • Dolbyarmed: @draz heb je een PS4? we hebben ps4forum.nl pas online gezet. Alleen het loopt nog niet echt. Moeten meer leden hebben die de boel vol spammen :p
    april 28, 2016, 02:33:23 pm
  • DraZ: ik mis de hoogtij dagen van dit forum. De goede oude tijd :( .. misschien zit ik hier gewoon in een midlife crisis
    april 20, 2016, 03:39:56 am
  • thomashoyle: De Spotify app loopt na een tijdje standaard vast, bekrnde fout? oorzaak kan niet software of hardware liggen.
    januari 21, 2016, 10:21:53 pm
  • Laist1999: Ik heb de laatste tijd een probleempje met de save files van mijn spellen... Mijn playstation 3 is een tijdje terug een keertje vastgelopen tijdens het spelen van Skyrim, en hij blijft daar wat probleempjes aan over houden. Het haperen tijdens de spellen is nu al een stuk minder, maar nog blijft dit wel gebeuren. Ook worden al mijn save files, can al mijn spellen, de hele tijd verwijderd. Iemand enig idee wat de oorzaak hier van kan zijn??
    december 17, 2015, 10:56:03 pm
  • Laist1999: Heey mensen,
    december 17, 2015, 10:52:30 pm
  • ROMAC: romac
    november 25, 2015, 03:59:48 pm
  • sjonvld: Call of duty is online bagger
    november 12, 2015, 07:02:28 pm
  • Chas3r^: Misschien niet het juiste forum om dit te vragen. Maar kan iemand mij vertellen of ik mijn ps2 games kan opslaan op een ps1 memory card?
    oktober 30, 2015, 01:39:28 pm
  • semh22: ik had en jaar geleden een headset gekocht het geluid van de game en chat deed het gewoon maar sinds 2 weken kan ik alleen nog maar chatten met mijn headset en hoor ik geen game geluid(op mijn ps3) weet iemand een oplossig stuur dit dan naar: semhartman@hotmail.com
    oktober 04, 2015, 08:12:38 am
  • JASPERDESMETT: Gisteren heb ik mijn ps3 meegenomen naar ergens, en kon ik mijn spel 'MW3 call of duty' zonder probleem spelen. Nu ben ik terug thuis, alles is aangesloten maar ik heb nog steeds geen geluid op mijn spel. Maar wel op mijn ps3... Hoe komt dit??
    september 06, 2015, 11:41:27 am
  • Remco de Poel: Gister de Game call of Duty aangeschaft. Voor het spel start de nodige opdates uitgevoerd. Nu staat er bij het startscherm press (de startknop) maar 'beide' controllers reageren nergens op, geen enkele knop.. andere games geen probleem. wat is er loos??
    augustus 20, 2015, 03:34:30 pm
  • Mattice7: na synchroniseren trophys gaat rechts boven op tv scherm blauw klokje draaien en er gebeurt niets. wat moet ik doen om verder te kunnen spelen?
    juli 31, 2015, 01:02:12 pm
  • Mattice7: help
    juli 31, 2015, 01:00:42 pm
  • DraZ: welkom
    juli 11, 2015, 10:23:24 pm
  • Straaljager: Hoi allemaal net geregistreerd hier.
    juli 09, 2015, 12:46:22 pm
  • Senne_BlackOps@: hoe kan ik posten?
    juni 24, 2015, 04:43:47 pm
  • Dolbyarmed: Online of offline?
    juni 10, 2015, 12:19:30 pm

* Recent Posts

PS3 kopen voor Star Wars Infinity 3.0 door JoostEpse
[november 11, 2016, 12:31:23 am]


PS3 / splinter cell door rschieving
[oktober 24, 2016, 06:43:44 am]


Krijg geen updates meer binnen op ps3. door Jessicaps3
[oktober 17, 2016, 07:04:19 pm]


Net overgestapt, zoek alternatieven voor Wii games door mischa72
[september 20, 2016, 09:34:58 pm]


Re: te kooop: ps3 slim 250gb multiman 3.55 true blue usb door jaccovw5
[september 10, 2016, 12:10:16 pm]

Advertentie

Bulkweken mei 2013