Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

* Zoeken


Auteur Topic: DNS probleem, via kabel, hulp aub  (gelezen 5562 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Tessaap

  • PS3 Gamer
  • **
  • Berichten: 54
  • Aantal schouderklopjes: 3
DNS probleem, via kabel, hulp aub
« Gepost op: april 04, 2010, 08:42:30 am »
Hallo!

Ik heb een vraagje, kon em zo gauw niet in andere topics vinden, sorry dus als er al een topic met mijn vraag erin is.
IK zit met het volgende, ik wil mijn ps3 online hebben. Met draadloos internet by myn moeder is alles prima gelukt.
Nu ben ik bij mijn vader, daar hebben we zo'n kastje van ons brabant net. Als ik op internet wil doe ik de ethernet kabel daarin (waar ook die van de pc in zit, die haal ik er dan uit) Als ik dan naar netwerk instellingen ga, en op verbinding met kabel en dan eenvoudig doe, geeft ie de foutmelding ; Time out tijdens zoeken naar IP adres. Nu doe ik dus via aangepast, gaat allemaal prima, tot dat ik komt bij IP adres, dan kan ik kiezen uit automatisch, zelf invullen, en nog een optie. Ik kies dan voor zelf in vullen, ik heb het ip adres van de computer ingevuld. Maar ik kan niet verder voordat ik ook een router nummer en een Primaire en secundaire DNS heb ingevuld? Als ik daar gewoon alleen een 1 ofzo invul, en dan verder wil gaan, krijg ik foutmelding van DNS. Iemand enig idee wat ik hieraan kan doen?
Het klinkt misschien heel stom, en misschien is het wel een hele makkelijke oplossing, maar ik heb geen idee :(

Greetz O00



Offline DraZ

  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 6393
  • Aantal schouderklopjes: 78
  • PSN: DraZziE
    • linkedin
Re: DNS probleem, via kabel, hulp aub
« Reactie #1 Gepost op: april 04, 2010, 12:51:09 pm »
heb je al eens geprobeerd om je ps3 gewoon even te resetten, en dan opnieuw de kabel erin te duwen en alles automatisch laten doen?

Anders zou je de router eens even kunnen aan/uit zetten (niet resetten!!), dat helpt ook wel vaker.
Je weet wel zeker dat het een gewone internetkabel is, en niet een crosslink?


Platinum Trophies: Fallout 3 - Ratchet&Clank:ACIT - Call of Duty:MW2 -  Bioshock - Borderlands - Fallout: New Vegas - Mafia 2 - The elder scrolls V: Skyrim - Borderlands 2

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: DNS probleem, via kabel, hulp aub
« Reactie #2 Gepost op: april 04, 2010, 12:52:56 pm »
Even de stekker van het modem eruit. Minuutje wachten. Stekker er weer in. 5 minuutjes wachten en dan de PS3 aan zetten.

Offline Tessaap

  • PS3 Gamer
  • **
  • Berichten: 54
  • Aantal schouderklopjes: 3
Re: DNS probleem, via kabel, hulp aub
« Reactie #3 Gepost op: april 04, 2010, 04:55:19 pm »
De router is gewoon dat kastje waar die kabels van internet van mijn pc ook ingaan fwat?
Hetzelfde als de modum dus? (ja, ik ben niet zo heel technisch  ::) )
Het is gewoon een ethernet kabel ja.
Maar bedankt, ik zal dit eens gaan proberen dadelijk.


* je bedoelt heel die modem eruit?
Want als je bedoelt stekkertje van die internet kabel er effe uit, dat heb ik al geprobeerd.

@ DraZ. ; Ik heb net even nagevraagd bij mijn vader, hij zegt dat we geen router hebben.


« Laatst bewerkt op: april 04, 2010, 04:57:09 pm door Tessaap »

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: DNS probleem, via kabel, hulp aub
« Reactie #4 Gepost op: april 04, 2010, 05:06:18 pm »
De router is gewoon dat kastje waar die kabels van internet van mijn pc ook ingaan fwat?
Hetzelfde als de modum dus? (ja, ik ben niet zo heel technisch  ::) )
Het is gewoon een ethernet kabel ja.
Maar bedankt, ik zal dit eens gaan proberen dadelijk.


* je bedoelt heel die modem eruit?
Want als je bedoelt stekkertje van die internet kabel er effe uit, dat heb ik al geprobeerd.

@ DraZ. ; Ik heb net even nagevraagd bij mijn vader, hij zegt dat we geen router hebben.




Als er meerdere internetuitgangen op je modem zitten dan is het gelijk een router. Zit er maar 1 uitgang op dan is het alleen een modem.

Bedoel de stekker van het modem eruit. Dan de internetkabel in de PS3 stoppen. Dan de stekker van het modem er weer in. Dan paar minuutjes wachten en de modem de tijd geven alls te registreren en verbindingen te herstellen. Daarna de PS3 weer aan zetten. Alles op automatisch zetten in je PS3 en hem laten zoeken naar je verbinding.

Offline Tessaap

  • PS3 Gamer
  • **
  • Berichten: 54
  • Aantal schouderklopjes: 3
Re: DNS probleem, via kabel, hulp aub
« Reactie #5 Gepost op: april 04, 2010, 05:12:43 pm »
Als er meerdere internetuitgangen op je modem zitten dan is het gelijk een router. Zit er maar 1 uitgang op dan is het alleen een modem.

Bedoel de stekker van het modem eruit. Dan de internetkabel in de PS3 stoppen. Dan de stekker van het modem er weer in. Dan paar minuutjes wachten en de modem de tijd geven alls te registreren en verbindingen te herstellen. Daarna de PS3 weer aan zetten. Alles op automatisch zetten in je PS3 en hem laten zoeken naar je verbinding.


Oke, hier in de handleiding van ons brabant net staat dat het een breedband modem is. En dat als je de netwerk kabel aan moet sluiten op netwerkpoort 1. Er staat wel bij ; Nadat u het breedband modum heeft geopend ziet u een aantal aansluitpunten, dit zijn normale netwerkpoorten.

Oke, een router dus.
En het kan geen kwaad om de stekker van het modem eruit te halen? Want volgens mij is onze telefoon enzo daar ook op aangesloten. Niet dat we straks de hele avond zonder internet of telefoon zitten ;p

( Als ik dit doe, doet ie dan wel mijn ip adres automatisch? want eerst kwam ie daar niet verder omdat ie time out deed tijdens het zoeken)


Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: DNS probleem, via kabel, hulp aub
« Reactie #6 Gepost op: april 04, 2010, 05:14:56 pm »

Oke, hier in de handleiding van ons brabant net staat dat het een breedband modem is. En dat als je de netwerk kabel aan moet sluiten op netwerkpoort 1. Er staat wel bij ; Nadat u het breedband modum heeft geopend ziet u een aantal aansluitpunten, dit zijn normale netwerkpoorten.

Oke, een router dus.
En het kan geen kwaad om de stekker van het modem eruit te halen? Want volgens mij is onze telefoon enzo daar ook op aangesloten. Niet dat we straks de hele avond zonder internet of telefoon zitten ;p

( Als ik dit doe, doet ie dan wel mijn ip adres automatisch? want eerst kwam ie daar niet verder omdat ie time out deed tijdens het zoeken)



Dan kan je de PS3 ook eerst op de 2e aansluiting proberen.

In princiepe kan het nooit kwaad om de stekker eruit te halen en er weer in te stoppen. Na een enkele minuut zou alles het gewoon weer moeten doen.
Garanties geef ik niet want het blijven natuurlijk computers.

Offline Tessaap

  • PS3 Gamer
  • **
  • Berichten: 54
  • Aantal schouderklopjes: 3
Re: DNS probleem, via kabel, hulp aub
« Reactie #7 Gepost op: april 04, 2010, 05:28:31 pm »
Ik heb hem net in de 2e poort gedaan.
Dan ga ik naar instellingen internetverbinding, dan doe ik op eenvoudig maar dan krijg ik weer ; Time out tijdens op halen ip adres. Nu kan ik dus naar Aangepast gaan, dan verbinding via kabel, en dan bij Instellling Ip- Adres, moet ik kiezen tussen handmatig of PPPoE. Want automatisch doet ie het niet. Maar als ik naar Automatisch ga krijg ik dus

Ip adres :  en dan hier het ip adres van de pc
Subnetmasker: hier staat al een nummer ingevuld
Standaardrouter; 2. 0.0.0  (hier stonden eerst allemaal 0'en , maar kmoest iets invullen voordat k verder kon)
Primaire DNS: 0.0.0.0
Secundaire DNS:  0.0.0.0


Offline Tessaap

  • PS3 Gamer
  • **
  • Berichten: 54
  • Aantal schouderklopjes: 3
Re: DNS probleem, via kabel, hulp aub
« Reactie #8 Gepost op: april 04, 2010, 05:29:46 pm »
Oeps, nu geeft de pc aan ; Er is een IP adres conflict met een ander systeem op het netwerk gevonden.
Maar, als ik op me ps3 wil haal ik gewoon de internetkabel van de pc uit de modem, en doe ik die van ps3 erin, en gebruik dan het Ip adres. Dus dat is opzich niet zo'n probleem.

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: DNS probleem, via kabel, hulp aub
« Reactie #9 Gepost op: april 04, 2010, 05:31:20 pm »
Ik heb hem net in de 2e poort gedaan.
Dan ga ik naar instellingen internetverbinding, dan doe ik op eenvoudig maar dan krijg ik weer ; Time out tijdens op halen ip adres. Nu kan ik dus naar Aangepast gaan, dan verbinding via kabel, en dan bij Instellling Ip- Adres, moet ik kiezen tussen handmatig of PPPoE. Want automatisch doet ie het niet. Maar als ik naar Automatisch ga krijg ik dus

Ip adres :  en dan hier het ip adres van de pc
Subnetmasker: hier staat al een nummer ingevuld
Standaardrouter; 2. 0.0.0  (hier stonden eerst allemaal 0'en , maar kmoest iets invullen voordat k verder kon)
Primaire DNS: 0.0.0.0
Secundaire DNS:  0.0.0.0



Zomaar iets invullen werkt zoiezo niet. En ip van je PC invullen al helemaal niet. Waar eindigd het ip van je PC op? Als dat bijvoorbeel 1 is verander je dat in 2, is het bv 200 verander je dat in 201.

Staat er in de handleiding van de modem hoe je in het geheugen van het modem kan komen via je PC. Want het kan ook nog zijn dat die poorten standaard staan uitgeschakeld.

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: DNS probleem, via kabel, hulp aub
« Reactie #10 Gepost op: april 04, 2010, 05:32:11 pm »
Oeps, nu geeft de pc aan ; Er is een IP adres conflict met een ander systeem op het netwerk gevonden.
Maar, als ik op me ps3 wil haal ik gewoon de internetkabel van de pc uit de modem, en doe ik die van ps3 erin, en gebruik dan het Ip adres. Dus dat is opzich niet zo'n probleem.

Dat is wel het probleem aangezien je ip niet wordt toegewezen aan een kabel of aansluiting op je router maar op het aangesloten apparaat.

Offline Tessaap

  • PS3 Gamer
  • **
  • Berichten: 54
  • Aantal schouderklopjes: 3
Re: DNS probleem, via kabel, hulp aub
« Reactie #11 Gepost op: april 04, 2010, 05:35:38 pm »
Mm, ik had geen idee wat voor IP adres anders,
Ik ben via computer naar myip.nl gegaan. Daar heeft ie het IP adres gegeven (van de computer dan) die eindigt op 114.
Ik kan dus het laatste veranderen in 115 ?

Dan zit ik alsnog met het probleem van de
Standaarrouter : ( hier stond dus eerst 0.0.0.0) Maar aangezien ik niet verder kon zonder iets in te vullen heb ik dus maar die 2 neergezet, nu kan ik het niet meer veranderen naar 0.
tevens hetzelfde met die DNS. die kan ik niet meer op 0 zetten.

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: DNS probleem, via kabel, hulp aub
« Reactie #12 Gepost op: april 04, 2010, 05:37:48 pm »
Ja want ip wat je in je computer ziet is van je PC. Alles op automatisch zetten behalve ip dat laten eindigen op 115. Tis een kleine kans maar wie niet waagt....

Gaat dit niet werken dan is dit bijna niet op te lossen van afstand dan zal je iemand uit je omgeving moeten vragen met verstand ervan die even erachter kan gaan zitten.

Offline Tessaap

  • PS3 Gamer
  • **
  • Berichten: 54
  • Aantal schouderklopjes: 3
Re: DNS probleem, via kabel, hulp aub
« Reactie #13 Gepost op: april 04, 2010, 05:45:45 pm »
Oke.
Maar als ik bij instellingen netwerkverbinding ga,  kan ik kiezen tussen of eenvoudig of aangepast.
Doe ik eenvoudig, dan krijgt ie dus meteen die time out .
Doe ik aangepast dan gaat alles goed, tot ik bij Instelling IP adres kom en dus moet kiezen tussen Automatisch, handmatig of PPPoE.  Doe ik automatisch, dan krijg ik daarna wel de keuze bij DNS instelling ; Handmatig of automatisch.
Maar, als ik daarvoor kies krijg ik dus weer die Ip adres timeout.
Ik kan niet alleen de IP instellen en de rest automatisch.

Offline Tessaap

  • PS3 Gamer
  • **
  • Berichten: 54
  • Aantal schouderklopjes: 3
Re: DNS probleem, via kabel, hulp aub
« Reactie #14 Gepost op: april 04, 2010, 05:55:51 pm »
Ik denk dat er niks anders opzit dan inderdaad iemand langs te laten komen.
In ieder geval bedankt voor de hulp!  O00
« Laatst bewerkt op: april 16, 2010, 01:29:17 pm door Tessaap »

 

Shoutbox

Refresh History
  • Wessel41: Hallo iedereen.
    mei 27, 2016, 10:28:24 pm
  • Dolbyarmed: Rustig haha. PS3 is heel eind minder geworden. PS4forum.nl moet het nu over gaan nemen.
    mei 08, 2016, 01:17:06 pm
  • Coen: Yo guys. Terug van weggeweest! Hoe gaat het hier?
    mei 04, 2016, 11:03:12 am
  • Dolbyarmed: @draz heb je een PS4? we hebben ps4forum.nl pas online gezet. Alleen het loopt nog niet echt. Moeten meer leden hebben die de boel vol spammen :p
    april 28, 2016, 02:33:23 pm
  • DraZ: ik mis de hoogtij dagen van dit forum. De goede oude tijd :( .. misschien zit ik hier gewoon in een midlife crisis
    april 20, 2016, 03:39:56 am
  • thomashoyle: De Spotify app loopt na een tijdje standaard vast, bekrnde fout? oorzaak kan niet software of hardware liggen.
    januari 21, 2016, 10:21:53 pm
  • Laist1999: Ik heb de laatste tijd een probleempje met de save files van mijn spellen... Mijn playstation 3 is een tijdje terug een keertje vastgelopen tijdens het spelen van Skyrim, en hij blijft daar wat probleempjes aan over houden. Het haperen tijdens de spellen is nu al een stuk minder, maar nog blijft dit wel gebeuren. Ook worden al mijn save files, can al mijn spellen, de hele tijd verwijderd. Iemand enig idee wat de oorzaak hier van kan zijn??
    december 17, 2015, 10:56:03 pm
  • Laist1999: Heey mensen,
    december 17, 2015, 10:52:30 pm
  • ROMAC: romac
    november 25, 2015, 03:59:48 pm
  • sjonvld: Call of duty is online bagger
    november 12, 2015, 07:02:28 pm
  • Chas3r^: Misschien niet het juiste forum om dit te vragen. Maar kan iemand mij vertellen of ik mijn ps2 games kan opslaan op een ps1 memory card?
    oktober 30, 2015, 01:39:28 pm
  • semh22: ik had en jaar geleden een headset gekocht het geluid van de game en chat deed het gewoon maar sinds 2 weken kan ik alleen nog maar chatten met mijn headset en hoor ik geen game geluid(op mijn ps3) weet iemand een oplossig stuur dit dan naar: semhartman@hotmail.com
    oktober 04, 2015, 08:12:38 am
  • JASPERDESMETT: Gisteren heb ik mijn ps3 meegenomen naar ergens, en kon ik mijn spel 'MW3 call of duty' zonder probleem spelen. Nu ben ik terug thuis, alles is aangesloten maar ik heb nog steeds geen geluid op mijn spel. Maar wel op mijn ps3... Hoe komt dit??
    september 06, 2015, 11:41:27 am
  • Remco de Poel: Gister de Game call of Duty aangeschaft. Voor het spel start de nodige opdates uitgevoerd. Nu staat er bij het startscherm press (de startknop) maar 'beide' controllers reageren nergens op, geen enkele knop.. andere games geen probleem. wat is er loos??
    augustus 20, 2015, 03:34:30 pm
  • Mattice7: na synchroniseren trophys gaat rechts boven op tv scherm blauw klokje draaien en er gebeurt niets. wat moet ik doen om verder te kunnen spelen?
    juli 31, 2015, 01:02:12 pm
  • Mattice7: help
    juli 31, 2015, 01:00:42 pm
  • DraZ: welkom
    juli 11, 2015, 10:23:24 pm
  • Straaljager: Hoi allemaal net geregistreerd hier.
    juli 09, 2015, 12:46:22 pm
  • Senne_BlackOps@: hoe kan ik posten?
    juni 24, 2015, 04:43:47 pm
  • Dolbyarmed: Online of offline?
    juni 10, 2015, 12:19:30 pm

* Recent Posts

YLOD wat doe ik verkeerd? Na een maand terug stuk. door JoNeSy
[april 07, 2017, 09:42:49 pm]


PS3 kopen voor Star Wars Infinity 3.0 door JoostEpse
[november 11, 2016, 12:31:23 am]


PS3 / splinter cell door rschieving
[oktober 24, 2016, 06:43:44 am]


Krijg geen updates meer binnen op ps3. door Jessicaps3
[oktober 17, 2016, 07:04:19 pm]


Net overgestapt, zoek alternatieven voor Wii games door mischa72
[september 20, 2016, 09:34:58 pm]

Advertentie

Bulkweken mei 2013