Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

* Zoeken


Auteur Topic: PS3 wil de WPA code(Security code) van de router niet pakken  (gelezen 12878 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Scar

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 12
  • Aantal schouderklopjes: 0
PS3 wil de WPA code(Security code) van de router niet pakken
« Gepost op: oktober 03, 2009, 02:29:21 pm »
Hoi allemaal

Ik heb me even geregistreerd omdat ik er niet uit kom.
Heb de zoekfunctie gebruikt maar werd zo 1 2 3 niet veel wijzer mbt mijn probleem
We hebben net draadloos internet en alles werkt perfect installeren geen probleem, maar wel met mijn PS3.
Zal even wat info geven over de router en de adapter die we gebruiken.

Netgear WNR2000
http://www.netgear.com/Products/RoutersandGateways/WirelessNRoutersandGateways/WNR2000.aspx?detail=Specifications

En de adapter is de  Netgear WN111
http://www.netgear.com/Products/Adapters/RangeMaxWirelessNAdapters/WN111.aspx?detail=Specifications


Ik zal even beschrijven welke stappen ik heb gemaakt

1 Instellingen internet verbinding
2 eenvoudig gekozen
3 Draadloos gekozen
4 Wlan instellingen: Scannen
5 toegangs punt kiezen ( de onze gekozen natuurlijk)
6 SSID staat dan automatisch goed ingevult dus we gaan naar de volgende pagina
7 Instelling WLAN- beveiliging: Ik kies voor WPA-PSK/WPA2-PSK gezien wij die beveiliging hebben
8 WPA sleutel, en hier gaat het dus mis, ik voer de 8 cijferige code in die achter op onze router staat(Security code) en als ik die heb ingevoerd krijg ik dit te zien

Timeout tijdens uitwisseling van sleutel informatie
De door u ingevoerde WPA-sleutel is mogelijk incorrect


Wat doe ik verkeerd, heb ik de verkeerde code over genomen( simpele fout zou kunnen) dat zou ook kunnen of is het iets anders?
Hopelijk heeft iemand een dergelijk probleem gehad wat hij/zij heeft opgelost en mij kan helpen.

Alvast bedankt want ik baal er wel van, niets is zo vervelend als je gewoon niet weet wat je verkeerd doet

mvg Ralf



Offline DraZ

  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 6393
  • Aantal schouderklopjes: 78
  • PSN: DraZziE
    • linkedin
Re: PS3 wil de WPA code(Security code) van de router niet pakken
« Reactie #1 Gepost op: oktober 03, 2009, 02:54:26 pm »
ik zou toch gewoon eens WEP proberen, misschien dat hij hem dan wel neemt!

Je weet zeker dat je de code goed invoert toch ? En dat die code ook juist is?


Platinum Trophies: Fallout 3 - Ratchet&Clank:ACIT - Call of Duty:MW2 -  Bioshock - Borderlands - Fallout: New Vegas - Mafia 2 - The elder scrolls V: Skyrim - Borderlands 2

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: PS3 wil de WPA code(Security code) van de router niet pakken
« Reactie #2 Gepost op: oktober 03, 2009, 04:52:17 pm »
PS3 pakt WPA heel slecht. Maak een WEP key aan. Net zo veilig en PS3 pakt hem altijd.

Offline Scar

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 12
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 wil de WPA code(Security code) van de router niet pakken
« Reactie #3 Gepost op: oktober 03, 2009, 05:01:30 pm »
Ik ben 1000000% zeker dat de code juist is, me vriendin heeft hem zelfs 5x bekeken, zou wel heel dom zijn als ik hem nog steeds na al die keren fout intoets hahah maar het had idd gekund!

Een WEP key aanmaken, ik heb daar geen verstand van zou je eventueel daar iets meer over kunnen vertellen?
Bedankt alvast voor jullie reacties

Offline rhodi

  • PS3 Geek
  • **
  • Berichten: 90
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 wil de WPA code(Security code) van de router niet pakken
« Reactie #4 Gepost op: oktober 03, 2009, 06:26:38 pm »
Probeer ook de andere WPA sleutels eens. En voer alles gewoon handmatig in, dus ook je SSID.Ik heb geen problemen gehad met WPA dus het zou moeten werken.

Offline Scar

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 12
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 wil de WPA code(Security code) van de router niet pakken
« Reactie #5 Gepost op: oktober 03, 2009, 07:36:43 pm »
Alle andere WPA sleutels? iedereen heeft toch 1 unieke code of heb ik dat verkeerd begrepen?
Tevens ik heb alles handmatig ingevoerd, maar ik ga morgen ook even contact met sony op nemen over dit euvel en als ik wat meer uitleg heb over WEP kan ik dat ook nog proberen al moet het natuurlijk gewoon werken.

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: PS3 wil de WPA code(Security code) van de router niet pakken
« Reactie #6 Gepost op: oktober 03, 2009, 07:55:40 pm »
Probeer ook de andere WPA sleutels eens. En voer alles gewoon handmatig in, dus ook je SSID.Ik heb geen problemen gehad met WPA dus het zou moeten werken.

Heb met veel netwerken al problemen gezien met de WPA key in combinatie met de PS3. Gewoon lekker een WEP key aanmaken dan ben je van het gezeur af.

Offline Scar

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 12
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 wil de WPA code(Security code) van de router niet pakken
« Reactie #7 Gepost op: oktober 04, 2009, 10:16:38 am »
ALs ik zou weten in leken taal hoe dit moet zou ik het proberen

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: PS3 wil de WPA code(Security code) van de router niet pakken
« Reactie #8 Gepost op: oktober 04, 2009, 02:14:44 pm »
In je router ipv wpa wep kiezen en dan krijg je regel om wep sleutel te maken.

Offline CrizCroz

  • PS3 Lord
  • *****
  • Berichten: 1079
  • Aantal schouderklopjes: 1
Re: PS3 wil de WPA code(Security code) van de router niet pakken
« Reactie #9 Gepost op: oktober 04, 2009, 03:21:19 pm »
apart iedereen heeft problemen met wireless connection en ik heb problemen om het bedraad aan te krijgen.. wireless gaat bij mij heel makkelijk maar bij wired krijg ik telkens een dns error ( nat type: failed)

Offline Scar

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 12
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 wil de WPA code(Security code) van de router niet pakken
« Reactie #10 Gepost op: oktober 04, 2009, 04:51:10 pm »
Ik heb nu net iets anders geprobeerd en ben nu aangekomen bij DHCP hostname.
Kan de keuze doen instellen of niet instellen.

Dan komen er de volgende aan de beurt waar ik in kan kiezen handmatig of automatisch instellen

DNS
MTU
Proxy server
UPNP

Ben hier gekomen via de begin keuze aangepast te kiezen in de PS3 ipv eenvoudig
Kan ik hier nog iets mee beginnen, en wat moet ik doen kwa bovenstaande keuzes alles op automatisch zetten, en de DHPC hostname wat houd dat exact in?

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: PS3 wil de WPA code(Security code) van de router niet pakken
« Reactie #11 Gepost op: oktober 04, 2009, 06:10:12 pm »
Alles automatisch in je PS3.

Offline Scar

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 12
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 wil de WPA code(Security code) van de router niet pakken
« Reactie #12 Gepost op: oktober 04, 2009, 10:33:48 pm »
Hmm nog geen succes echter ik heb wel iets anders kunnen vinden met dank aan iemand op een andere site

Citaat
k denk dat ik het al weet, heb even de knowledge base van Netgear er bij gepakt

http://kb.netgear.com/app/answers/detail/a_id/96/session/L2F2LzEvc2lkL2NMb2VNQUpq  
Daar staat het volgende:


Citaat:
WPS can be enabled using 2 options:

<....>

PBC (Push button configuration) Method, in which the user simply has to push a button, either an actual or a virtual one, on both WPS devices to connect.

<....>

WPS automatically configures the network name (SSID) and WPA security key for the access point and the WPS enabled client devices on a network.
You do not need to know the SSID and security keys or passphrases when connecting WPS-enabled devices.
No one can guess or figure out your security keys or passphrase because the keys will be randomly generated

Met andere woorden: doordat je die button hebt gebruikt, heeft het ding zelf een key gegenereerd. En die is natuurlijk niet gelijk aan de default key die achterop staat.

Als je dus in je router de key aanpast en daarna in je PS3 invoert, dan werkt het



Nu moet ik uit gaan zoeken hoe dat exact moet want de netgear smart wizzard op me pc doet nogal moeilijk
zie:

Ben even de foto's aan het uploaden want het wil niet lukken met de router instelling op de pc momentje

SS1

Hier  zie je de standaard instellingen

http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/1984929.html
 
Dan als ik het wachtwoord aanpas en op toepassen druk krijg ik dit te zien:

SS2

http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/10/04/1254683058-330.jpg

Dat blijft een tijdje door gaan en daarna staat er scanning en daar stopt hij niet meer mee.

Dus iets doe ik dan alsnog verkeerd, want die router moet toch accepteren als ik een ander ww in toets?
Of moet ik soms de router eerst uit zetten en dan weer aan?
« Laatst bewerkt op: oktober 04, 2009, 10:45:51 pm door Scar »

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: PS3 wil de WPA code(Security code) van de router niet pakken
« Reactie #13 Gepost op: oktober 04, 2009, 10:49:32 pm »
In dat menutje WEP kiezen en dan wachtwoord maken van 26 cijfers.

Offline Scar

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 12
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 wil de WPA code(Security code) van de router niet pakken
« Reactie #14 Gepost op: oktober 04, 2009, 11:43:39 pm »
Gedaan en op toepassen gedrukt echter wat krijg ik dan
Beperkte verbinding en hij blijft maar identificeren, dus wil niet werken.

Moet misschien de router uit gezet worden? of moet ik nog andere zaken instellen behalve het knopje WEP+een eigen WW?
Ik moet ook een andere SSID invoeren lijkt me? maak het niet uit wat dat is?
Het is me allemaal wat btw.. zo denk je lekker ff draadloos internet en dat werkt perfect behalve als ik geen beveiliging kies of dat WEP..
Irritant zeg dit dat die PS3 en die router niet gewoon direct goed communiceren met elkander **-
« Laatst bewerkt op: oktober 04, 2009, 11:58:21 pm door Scar »

 

Shoutbox

Refresh History
  • Wessel41: Hallo iedereen.
    mei 27, 2016, 10:28:24 pm
  • Dolbyarmed: Rustig haha. PS3 is heel eind minder geworden. PS4forum.nl moet het nu over gaan nemen.
    mei 08, 2016, 01:17:06 pm
  • Coen: Yo guys. Terug van weggeweest! Hoe gaat het hier?
    mei 04, 2016, 11:03:12 am
  • Dolbyarmed: @draz heb je een PS4? we hebben ps4forum.nl pas online gezet. Alleen het loopt nog niet echt. Moeten meer leden hebben die de boel vol spammen :p
    april 28, 2016, 02:33:23 pm
  • DraZ: ik mis de hoogtij dagen van dit forum. De goede oude tijd :( .. misschien zit ik hier gewoon in een midlife crisis
    april 20, 2016, 03:39:56 am
  • thomashoyle: De Spotify app loopt na een tijdje standaard vast, bekrnde fout? oorzaak kan niet software of hardware liggen.
    januari 21, 2016, 10:21:53 pm
  • Laist1999: Ik heb de laatste tijd een probleempje met de save files van mijn spellen... Mijn playstation 3 is een tijdje terug een keertje vastgelopen tijdens het spelen van Skyrim, en hij blijft daar wat probleempjes aan over houden. Het haperen tijdens de spellen is nu al een stuk minder, maar nog blijft dit wel gebeuren. Ook worden al mijn save files, can al mijn spellen, de hele tijd verwijderd. Iemand enig idee wat de oorzaak hier van kan zijn??
    december 17, 2015, 10:56:03 pm
  • Laist1999: Heey mensen,
    december 17, 2015, 10:52:30 pm
  • ROMAC: romac
    november 25, 2015, 03:59:48 pm
  • sjonvld: Call of duty is online bagger
    november 12, 2015, 07:02:28 pm
  • Chas3r^: Misschien niet het juiste forum om dit te vragen. Maar kan iemand mij vertellen of ik mijn ps2 games kan opslaan op een ps1 memory card?
    oktober 30, 2015, 01:39:28 pm
  • semh22: ik had en jaar geleden een headset gekocht het geluid van de game en chat deed het gewoon maar sinds 2 weken kan ik alleen nog maar chatten met mijn headset en hoor ik geen game geluid(op mijn ps3) weet iemand een oplossig stuur dit dan naar: semhartman@hotmail.com
    oktober 04, 2015, 08:12:38 am
  • JASPERDESMETT: Gisteren heb ik mijn ps3 meegenomen naar ergens, en kon ik mijn spel 'MW3 call of duty' zonder probleem spelen. Nu ben ik terug thuis, alles is aangesloten maar ik heb nog steeds geen geluid op mijn spel. Maar wel op mijn ps3... Hoe komt dit??
    september 06, 2015, 11:41:27 am
  • Remco de Poel: Gister de Game call of Duty aangeschaft. Voor het spel start de nodige opdates uitgevoerd. Nu staat er bij het startscherm press (de startknop) maar 'beide' controllers reageren nergens op, geen enkele knop.. andere games geen probleem. wat is er loos??
    augustus 20, 2015, 03:34:30 pm
  • Mattice7: na synchroniseren trophys gaat rechts boven op tv scherm blauw klokje draaien en er gebeurt niets. wat moet ik doen om verder te kunnen spelen?
    juli 31, 2015, 01:02:12 pm
  • Mattice7: help
    juli 31, 2015, 01:00:42 pm
  • DraZ: welkom
    juli 11, 2015, 10:23:24 pm
  • Straaljager: Hoi allemaal net geregistreerd hier.
    juli 09, 2015, 12:46:22 pm
  • Senne_BlackOps@: hoe kan ik posten?
    juni 24, 2015, 04:43:47 pm
  • Dolbyarmed: Online of offline?
    juni 10, 2015, 12:19:30 pm

* Recent Posts

YLOD wat doe ik verkeerd? Na een maand terug stuk. door JoNeSy
[april 07, 2017, 09:42:49 pm]


PS3 kopen voor Star Wars Infinity 3.0 door JoostEpse
[november 11, 2016, 12:31:23 am]


PS3 / splinter cell door rschieving
[oktober 24, 2016, 06:43:44 am]


Krijg geen updates meer binnen op ps3. door Jessicaps3
[oktober 17, 2016, 07:04:19 pm]


Net overgestapt, zoek alternatieven voor Wii games door mischa72
[september 20, 2016, 09:34:58 pm]

Advertentie

Bulkweken mei 2013