Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

* Zoeken


Auteur Topic: Aansluiting PS3 en telenet  (gelezen 2733 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline PS3beginner

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 2
  • Aantal schouderklopjes: 0
Aansluiting PS3 en telenet
« Gepost op: december 05, 2008, 08:26:22 pm »
Hoi!

Ik ben een domme Belg die weinig kaas heeft gegeten van internetaansluitingen.
Ben van plan een PS3 te kopen. Bij ons thuis hebben we een telenetaansluiting (ExpressNet: 15 Mbps / 25 GB). Dit zou een abonnement zijn waarop 2 pc's kunnen worden aangesloten.
Beneden is er een pc met kabel op het internet aangesloten. Boven heb ik een tv staan dewelke ik wil gebruiken voor PS3, waarop ik natuurlijk online wil gamen.

Nu komen dus mijn intellectuele vragen...

- Kan ik best een kabel naar boven doortrekken of best draadloos internet nemen?
- Is er een groot kwaliteitsverschil tussen kabel- en draadloos internet?
- Stel dat ik draadloos internet neem, wat moet ik dan juist concreet doen? Is een draadloze router voldoende? Heb ik nog attributen nodig?
- Stel dat ik draadloos internet neem en ik sluit boven mijn PS3 erop aan, kan ik dan vals spelen en nog een 3de pc op het internet aansluiten? (Deze vraag is natuurlijk puur hypothetisch, ik zou zoiets natuurlijk nooit niet doen!  ;))

Alvast oprechte dank voor diegenen die mij hierin raad willen geven!! In mijn omgeving zijn er weinig mensen die er iets van kennen, en diegenen die er wel iets van kennen zeggen mij allemaal iets anders...

Groetjes



Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: Aansluiting PS3 en telenet
« Reactie #1 Gepost op: december 06, 2008, 09:06:24 pm »
- Kan beiden bedraad is betrouwbaarder en sneller.
- Bedraad is stabieler en iets sneller.
- Draadloze router ertussen.
- Wat bedoel je met vals spelen? Snap hierin je vraagstelling niet.

Offline PS3beginner

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 2
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: Aansluiting PS3 en telenet
« Reactie #2 Gepost op: december 10, 2008, 02:27:42 pm »
Alvast bedankt voor de reactie!

Wat uitleg bij die laatste vraag: het telenetabonnement dat we hebben geeft de mogelijkheid om er 2 pc's op aan te sluiten. Een ps3 wordt ook beschouwd als een pc. Beneden er is reeds een pc met kabel aangesloten.

Ik had graag mijn persoonlijke pc (dewelke in een andere kamer staat) ook aangesloten op het internet, evenals de ps3. Dat zijn dan dus 3 pc's ipv 2.

Ik heb met telenet gebeld, en zij zeiden me dat ik (indien ik met kabel werk), telkens de modem en de router moet uittrekken telkens ik het internet van de ps3 nr mijn pc wil overschakelen. (nogmaals, ik ken hier persoonlijk heel weinig van)

Ik vroeg me bijgevolg af of dit met draadloos internet niet te omzeilen zou zijn. Of het dus mogelijk is de 3 computers tegelijk op het internet aan te sluiten.

Ik denk dat ik toch maar best met de kabel zal werken en hopen dat de instellingen niet telkens verloren zijn...

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: Aansluiting PS3 en telenet
« Reactie #3 Gepost op: december 11, 2008, 01:56:09 pm »
Met draadloos hoef je dit niet te omzeilen. In dit geval zou ik 1 PC bedraad zetten en de rest draadloos. Beste is nog voor paar tientjes een router te kopen en die erachter te zetten en alles bedraad te doen.

Offline stoffeltuono

  • PS3 Boss
  • ***
  • Berichten: 295
  • Aantal schouderklopjes: 26
Re: Aansluiting PS3 en telenet
« Reactie #4 Gepost op: december 18, 2008, 10:31:16 am »
als je ook een digibox hebt zoals ik hoef je gewoon de ps3 op de switch aan te sluiten
de switch is het bakje waar de netwerkkabel toekomt van je moden en waar er vertrokken word naar je digibox en uw draadloze router

ps : en je kan zoveel pc's als er netwerkaansluitingen op uw switch en router aansluiten
ip adres zelfs als je 2 pc's of 10 pc's hebt aangesloten er gaat altijd maar 1 ip adres naar telenet

 

Shoutbox

Refresh History
  • Wessel41: Hallo iedereen.
    mei 27, 2016, 10:28:24 pm
  • Dolbyarmed: Rustig haha. PS3 is heel eind minder geworden. PS4forum.nl moet het nu over gaan nemen.
    mei 08, 2016, 01:17:06 pm
  • Coen: Yo guys. Terug van weggeweest! Hoe gaat het hier?
    mei 04, 2016, 11:03:12 am
  • Dolbyarmed: @draz heb je een PS4? we hebben ps4forum.nl pas online gezet. Alleen het loopt nog niet echt. Moeten meer leden hebben die de boel vol spammen :p
    april 28, 2016, 02:33:23 pm
  • DraZ: ik mis de hoogtij dagen van dit forum. De goede oude tijd :( .. misschien zit ik hier gewoon in een midlife crisis
    april 20, 2016, 03:39:56 am
  • thomashoyle: De Spotify app loopt na een tijdje standaard vast, bekrnde fout? oorzaak kan niet software of hardware liggen.
    januari 21, 2016, 10:21:53 pm
  • Laist1999: Ik heb de laatste tijd een probleempje met de save files van mijn spellen... Mijn playstation 3 is een tijdje terug een keertje vastgelopen tijdens het spelen van Skyrim, en hij blijft daar wat probleempjes aan over houden. Het haperen tijdens de spellen is nu al een stuk minder, maar nog blijft dit wel gebeuren. Ook worden al mijn save files, can al mijn spellen, de hele tijd verwijderd. Iemand enig idee wat de oorzaak hier van kan zijn??
    december 17, 2015, 10:56:03 pm
  • Laist1999: Heey mensen,
    december 17, 2015, 10:52:30 pm
  • ROMAC: romac
    november 25, 2015, 03:59:48 pm
  • sjonvld: Call of duty is online bagger
    november 12, 2015, 07:02:28 pm
  • Chas3r^: Misschien niet het juiste forum om dit te vragen. Maar kan iemand mij vertellen of ik mijn ps2 games kan opslaan op een ps1 memory card?
    oktober 30, 2015, 01:39:28 pm
  • semh22: ik had en jaar geleden een headset gekocht het geluid van de game en chat deed het gewoon maar sinds 2 weken kan ik alleen nog maar chatten met mijn headset en hoor ik geen game geluid(op mijn ps3) weet iemand een oplossig stuur dit dan naar: semhartman@hotmail.com
    oktober 04, 2015, 08:12:38 am
  • JASPERDESMETT: Gisteren heb ik mijn ps3 meegenomen naar ergens, en kon ik mijn spel 'MW3 call of duty' zonder probleem spelen. Nu ben ik terug thuis, alles is aangesloten maar ik heb nog steeds geen geluid op mijn spel. Maar wel op mijn ps3... Hoe komt dit??
    september 06, 2015, 11:41:27 am
  • Remco de Poel: Gister de Game call of Duty aangeschaft. Voor het spel start de nodige opdates uitgevoerd. Nu staat er bij het startscherm press (de startknop) maar 'beide' controllers reageren nergens op, geen enkele knop.. andere games geen probleem. wat is er loos??
    augustus 20, 2015, 03:34:30 pm
  • Mattice7: na synchroniseren trophys gaat rechts boven op tv scherm blauw klokje draaien en er gebeurt niets. wat moet ik doen om verder te kunnen spelen?
    juli 31, 2015, 01:02:12 pm
  • Mattice7: help
    juli 31, 2015, 01:00:42 pm
  • DraZ: welkom
    juli 11, 2015, 10:23:24 pm
  • Straaljager: Hoi allemaal net geregistreerd hier.
    juli 09, 2015, 12:46:22 pm
  • Senne_BlackOps@: hoe kan ik posten?
    juni 24, 2015, 04:43:47 pm
  • Dolbyarmed: Online of offline?
    juni 10, 2015, 12:19:30 pm

* Recent Posts

YLOD wat doe ik verkeerd? Na een maand terug stuk. door JoNeSy
[april 07, 2017, 09:42:49 pm]


PS3 kopen voor Star Wars Infinity 3.0 door JoostEpse
[november 11, 2016, 12:31:23 am]


PS3 / splinter cell door rschieving
[oktober 24, 2016, 06:43:44 am]


Krijg geen updates meer binnen op ps3. door Jessicaps3
[oktober 17, 2016, 07:04:19 pm]


Net overgestapt, zoek alternatieven voor Wii games door mischa72
[september 20, 2016, 09:34:58 pm]

Advertentie

Bulkweken mei 2013