Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

* Zoeken


Auteur Topic: Hoe krijg ik PS3 beeld op computerscherm (via pc)?  (gelezen 12016 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline DonPShot

  • PS3 Boss
  • ***
  • Berichten: 272
  • Aantal schouderklopjes: 0
Hoe krijg ik PS3 beeld op computerscherm (via pc)?
« Gepost op: april 07, 2007, 07:25:55 pm »
Hallo,

Ik hoop dat ik hier in 'Algemeen' goed zit met mijn vraag. Ik wil het beeld van de PS3 op het scherm van mijn pc krijgen. Mijn tv is een kleine sony standaard tv en mijn pc heeft een monitor die nu ingesteld staat op een resolutie van 1048 bij 768 pixels en een uitstekend beeld geeft, vandaar.
Zijn er mogelijkheden om het PS3 beeld door te sluizen naar de pc en hdmi kwaliteit te benaderen? Ik ben nu aan het kijken naar hdmi pci kaarten, maar ik ben er nog niet achter of deze alleen een hdmi uitgang hebben of een hdmi ingang.

Alvast bedankt voor de hulp.

Groetjes,

DonPShot



Offline G.Dark

  • PS3 Master
  • *****
  • Berichten: 1987
  • Aantal schouderklopjes: 1
  • Moderator Hardware & Design
Re: Hoe krijg ik PS3 beeld op computerscherm (via pc)?
« Reactie #1 Gepost op: april 07, 2007, 07:37:43 pm »
niet echt, ps3 help staat er namelijk onder :P

Offline DonPShot

  • PS3 Boss
  • ***
  • Berichten: 272
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: Hoe krijg ik PS3 beeld op computerscherm (via pc)?
« Reactie #2 Gepost op: april 07, 2007, 07:53:16 pm »
Als mijn vraag hier niet goed staat kan een moderator hem dan verplaatsen? Na het doornemen van de topics in het help-forum en een aantal reacties op de daargestelde vragen in de trant van 'dit hoort in algemeen' was het mij niet helemaal duidelijk wat waar hoort. Mijn excuses.

Blijft mijn vraag.

Groetjes,

DonPShot
« Laatst bewerkt op: april 07, 2007, 07:54:58 pm door DonPShot »

Offline G.Dark

  • PS3 Master
  • *****
  • Berichten: 1987
  • Aantal schouderklopjes: 1
  • Moderator Hardware & Design
Re: Hoe krijg ik PS3 beeld op computerscherm (via pc)?
« Reactie #3 Gepost op: april 07, 2007, 07:59:48 pm »
ik heb um al verplaats ;)

Offline Inva1337

  • PS3 Master
  • *****
  • Berichten: 1778
  • Aantal schouderklopjes: 1
Re: Hoe krijg ik PS3 beeld op computerscherm (via pc)?
« Reactie #4 Gepost op: april 07, 2007, 08:00:19 pm »
De PS3 werkt met 3 pinnen die je op je computerkast kan aansluiten
maar je hebt natuurlijk de 3 inggen nodig (de kleuren van de pinnen zijn rood,wit en geel)

kijk eens of je op je pc een witte rode,en gele ingang hebt

geel=beeld
rood=geluid rechts
wit=geluid links

Offline DonPShot

  • PS3 Boss
  • ***
  • Berichten: 272
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: Hoe krijg ik PS3 beeld op computerscherm (via pc)?
« Reactie #5 Gepost op: april 07, 2007, 08:18:08 pm »
Dank je wel inva1337.
Ik heb die pinnen voor in mijn computer zitten en had ze gezien. Maar aangezien ik een beetje een schijterd ben en er bij de rode en witte 'aux in' staat en op de gele 'composite' heb ik mijn PS3 er niet op aangesloten. Ik ga het gelijk proberen.
Krijg je met deze aansluiting ook hdtv kwaliteit?

Groetjes en nogmaals bedankt.

DonPShot


Offline DonPShot

  • PS3 Boss
  • ***
  • Berichten: 272
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: Hoe krijg ik PS3 beeld op computerscherm (via pc)?
« Reactie #6 Gepost op: april 07, 2007, 08:51:16 pm »
Via VLC-mediaplayer kan ik nu wel beeld krijgen, maar nog geen geluid en het beeld is ook niet echt goed van kwaliteit (zwart-wit ook nog). Wat is het meest voor de hand liggende programma om deze drie pinnen af te tasten?

Groetjes,

DonPShot

21:03 Ik heb het gevonden. PowerCinema does the trick.
« Laatst bewerkt op: april 07, 2007, 09:03:58 pm door DonPShot »

Offline DonPShot

  • PS3 Boss
  • ***
  • Berichten: 272
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: Hoe krijg ik PS3 beeld op computerscherm (via pc)?
« Reactie #7 Gepost op: april 07, 2007, 09:26:59 pm »
Met PowerCinema krijg ik dus wel beeld en geluid. Alleen is de beeldkwaliteit eerder minder dan meer. Het lukt me nog niet om op de PS3 de resolutie in te stellen die mijn monitor aan kan (1048 x 768). Misschien is dat ook niet mogelijk met een PAL-signaal via de AV-multiout kabel?
Nog maar eens de summiere gebruiksaanwijzingen er op na slaan.

Groetjes,

DonPShot

Offline Inva1337

  • PS3 Master
  • *****
  • Berichten: 1778
  • Aantal schouderklopjes: 1
Re: Hoe krijg ik PS3 beeld op computerscherm (via pc)?
« Reactie #8 Gepost op: april 08, 2007, 12:47:09 pm »
Sowieso krijg je op je monitor geen HD kwaliteit :)

Offline DonPShot

  • PS3 Boss
  • ***
  • Berichten: 272
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: Hoe krijg ik PS3 beeld op computerscherm (via pc)?
« Reactie #9 Gepost op: april 08, 2007, 08:12:16 pm »
Misschien niet maar het moet wel beter kunnen dan de 500 zoveel beeldlijnen van een standaard tv als je een resolutie van 1048 x 768 tot je beschikking hebt.

Misschien biedt dit mogelijkheden: http://www.blackmagic-design.com/products/intensity/

Maar als dit al 250 dollar kost kan ik misschien beter op zoek naar een monitor met hdmi aansluiting en navenante resolutie.

De gebruiksaanwijzing van de PS3 geeft inderdaad aan dat alleen via de hdmi aansluiting hogere resoluties kunnen worden doorgegeven.

Offline Bram313

  • PS3 Expert
  • ****
  • Berichten: 730
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: Hoe krijg ik PS3 beeld op computerscherm (via pc)?
« Reactie #10 Gepost op: april 09, 2007, 11:18:49 am »
als je ff wacht tot er een ps3->vga kabel uitkomt kan je hem direct op je beeldscherm aansluiten. Hij staat al in de online winkel van Van Leest als preorder.
I own: Oblivion, Call Of Duty 4, Devil may Cry 4, Heavenly Sword, Uncharted, Motorstorm, Resistance Fall Of Man, Unreal Tournament III, Ninja Gaiden Sigma, Rainbow Six Vegas, Fifa 08, Orange Box, Asassins Creed.

Offline G.Dark

  • PS3 Master
  • *****
  • Berichten: 1987
  • Aantal schouderklopjes: 1
  • Moderator Hardware & Design
Re: Hoe krijg ik PS3 beeld op computerscherm (via pc)?
« Reactie #11 Gepost op: april 09, 2007, 12:02:13 pm »
waarom zou je nou een ps3 aan willen sluiten op je pc scherm? zoiets hoort gewoon op een tv.

Offline Bram313

  • PS3 Expert
  • ****
  • Berichten: 730
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: Hoe krijg ik PS3 beeld op computerscherm (via pc)?
« Reactie #12 Gepost op: april 09, 2007, 12:37:52 pm »
nouja, je hebt mensen die geen internet aansluiting hebben bij hun tv en de draadloze router staat te ver weg ( ikke, omg, te groot huis hehe)
I own: Oblivion, Call Of Duty 4, Devil may Cry 4, Heavenly Sword, Uncharted, Motorstorm, Resistance Fall Of Man, Unreal Tournament III, Ninja Gaiden Sigma, Rainbow Six Vegas, Fifa 08, Orange Box, Asassins Creed.

Offline G.Dark

  • PS3 Master
  • *****
  • Berichten: 1987
  • Aantal schouderklopjes: 1
  • Moderator Hardware & Design
Re: Hoe krijg ik PS3 beeld op computerscherm (via pc)?
« Reactie #13 Gepost op: april 09, 2007, 01:06:51 pm »
ow ja dan zou het nog wel kennen. maar als je daar geen last van heb ben je best wel weird bezig :P.

Offline Bram313

  • PS3 Expert
  • ****
  • Berichten: 730
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: Hoe krijg ik PS3 beeld op computerscherm (via pc)?
« Reactie #14 Gepost op: april 09, 2007, 01:07:42 pm »
helemaal mee eens
I own: Oblivion, Call Of Duty 4, Devil may Cry 4, Heavenly Sword, Uncharted, Motorstorm, Resistance Fall Of Man, Unreal Tournament III, Ninja Gaiden Sigma, Rainbow Six Vegas, Fifa 08, Orange Box, Asassins Creed.

 

Shoutbox

Refresh History
  • Wessel41: Hallo iedereen.
    mei 27, 2016, 10:28:24 pm
  • Dolbyarmed: Rustig haha. PS3 is heel eind minder geworden. PS4forum.nl moet het nu over gaan nemen.
    mei 08, 2016, 01:17:06 pm
  • Coen: Yo guys. Terug van weggeweest! Hoe gaat het hier?
    mei 04, 2016, 11:03:12 am
  • Dolbyarmed: @draz heb je een PS4? we hebben ps4forum.nl pas online gezet. Alleen het loopt nog niet echt. Moeten meer leden hebben die de boel vol spammen :p
    april 28, 2016, 02:33:23 pm
  • DraZ: ik mis de hoogtij dagen van dit forum. De goede oude tijd :( .. misschien zit ik hier gewoon in een midlife crisis
    april 20, 2016, 03:39:56 am
  • thomashoyle: De Spotify app loopt na een tijdje standaard vast, bekrnde fout? oorzaak kan niet software of hardware liggen.
    januari 21, 2016, 10:21:53 pm
  • Laist1999: Ik heb de laatste tijd een probleempje met de save files van mijn spellen... Mijn playstation 3 is een tijdje terug een keertje vastgelopen tijdens het spelen van Skyrim, en hij blijft daar wat probleempjes aan over houden. Het haperen tijdens de spellen is nu al een stuk minder, maar nog blijft dit wel gebeuren. Ook worden al mijn save files, can al mijn spellen, de hele tijd verwijderd. Iemand enig idee wat de oorzaak hier van kan zijn??
    december 17, 2015, 10:56:03 pm
  • Laist1999: Heey mensen,
    december 17, 2015, 10:52:30 pm
  • ROMAC: romac
    november 25, 2015, 03:59:48 pm
  • sjonvld: Call of duty is online bagger
    november 12, 2015, 07:02:28 pm
  • Chas3r^: Misschien niet het juiste forum om dit te vragen. Maar kan iemand mij vertellen of ik mijn ps2 games kan opslaan op een ps1 memory card?
    oktober 30, 2015, 01:39:28 pm
  • semh22: ik had en jaar geleden een headset gekocht het geluid van de game en chat deed het gewoon maar sinds 2 weken kan ik alleen nog maar chatten met mijn headset en hoor ik geen game geluid(op mijn ps3) weet iemand een oplossig stuur dit dan naar: semhartman@hotmail.com
    oktober 04, 2015, 08:12:38 am
  • JASPERDESMETT: Gisteren heb ik mijn ps3 meegenomen naar ergens, en kon ik mijn spel 'MW3 call of duty' zonder probleem spelen. Nu ben ik terug thuis, alles is aangesloten maar ik heb nog steeds geen geluid op mijn spel. Maar wel op mijn ps3... Hoe komt dit??
    september 06, 2015, 11:41:27 am
  • Remco de Poel: Gister de Game call of Duty aangeschaft. Voor het spel start de nodige opdates uitgevoerd. Nu staat er bij het startscherm press (de startknop) maar 'beide' controllers reageren nergens op, geen enkele knop.. andere games geen probleem. wat is er loos??
    augustus 20, 2015, 03:34:30 pm
  • Mattice7: na synchroniseren trophys gaat rechts boven op tv scherm blauw klokje draaien en er gebeurt niets. wat moet ik doen om verder te kunnen spelen?
    juli 31, 2015, 01:02:12 pm
  • Mattice7: help
    juli 31, 2015, 01:00:42 pm
  • DraZ: welkom
    juli 11, 2015, 10:23:24 pm
  • Straaljager: Hoi allemaal net geregistreerd hier.
    juli 09, 2015, 12:46:22 pm
  • Senne_BlackOps@: hoe kan ik posten?
    juni 24, 2015, 04:43:47 pm
  • Dolbyarmed: Online of offline?
    juni 10, 2015, 12:19:30 pm

* Recent Posts

YLOD wat doe ik verkeerd? Na een maand terug stuk. door JoNeSy
[april 07, 2017, 09:42:49 pm]


PS3 kopen voor Star Wars Infinity 3.0 door JoostEpse
[november 11, 2016, 12:31:23 am]


PS3 / splinter cell door rschieving
[oktober 24, 2016, 06:43:44 am]


Krijg geen updates meer binnen op ps3. door Jessicaps3
[oktober 17, 2016, 07:04:19 pm]


Net overgestapt, zoek alternatieven voor Wii games door mischa72
[september 20, 2016, 09:34:58 pm]

Advertentie

Bulkweken mei 2013