Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

* Zoeken


Auteur Topic: Ps3 in netwerk met laptop  (gelezen 1855 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline fr33z3rk3

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 4
  • Aantal schouderklopjes: 0
Ps3 in netwerk met laptop
« Gepost op: januari 29, 2008, 11:45:41 am »
Hoi,

even een situatieschets van ons internet thuis.

De kabel (Telenet) komt toe in onze modem. Achter onze modem hangt een hub.
Uit de hub vertrekken 3 LAN-kabels.
1 gaat naar mijn pa zijn pc
1 gaat naar mijn laptop
en de laatste gaat naar een andere kamer waar mijn ps3 staat.

Nu is mijn vraag of ik op de één of andere manier mijn laptop en mijn ps3 in een netwerk kan krijgen met het materiaal dat we hebben?
Ik dacht om de hub te vervangen door een router, maar de pc van mijn pa moet niet opgenomen worden in het netwerk.
Zoals blijkt heb ik weinig/geen ervaring met netwerken, vandaar mijn vraag aan jullie.



Offline Touch Of Insanity

  • Tis Toch Focking Niet Normaal!
  • PS3 Guru!
  • *****
  • Berichten: 3950
  • Aantal schouderklopjes: 1
  • Dikke LuL! Drie Bier!
Re: Ps3 in netwerk met laptop
« Reactie #1 Gepost op: januari 29, 2008, 11:55:37 am »
al wel eens aan draadloos gedacht?
TV: Sony Bravia 32S2800K HD 83 cm
Games: Assasins Creed, Call Of Duty, GTA IV, Gran Turismo 5 Prologue, Harry Potter, Motorstorm, Oblivion, RainbowSIX en Warhawk
PSN: TouchOfInsanity
Axe: Shock, Africa, Dark Temptation And Vice

Offline fr33z3rk3

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 4
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: Ps3 in netwerk met laptop
« Reactie #2 Gepost op: januari 29, 2008, 12:19:58 pm »
Ja, elken avond ;).

Draadloos voor ps3 is geen probleem aangezien er wifi ingebouwd zit.
Met laptop is dat niet zo, dus zou ik nog zo'n kaart moeten bijkopen.
Plus het feit dat de vaste pc van pa liefst met draad op het internet zit.

Dus alle suggesties zijn welkom.

Offline Inva1337

  • PS3 Master
  • *****
  • Berichten: 1778
  • Aantal schouderklopjes: 1
Re: Ps3 in netwerk met laptop
« Reactie #3 Gepost op: januari 29, 2008, 12:46:34 pm »
Ik heb hier zelf een modem en router in 1. Daar zit zowel een wireless antenne op en ook gewone aansluitingen voor Lan kabels. Ik heb mijn pc aangesloten via een kabel, mijn laptop doe ik wireless en mijn ps3 had ik ook wireless maar met kabel werkt beter dus daarvoor heb ik nu een vaste kabel achter de plinten liggen :).

En je zou voor je laptop idd dan een wireless ontvanger moeten kopen.


Zoiets zou je dan dus kunnen kopen, heeft zowel lan aansluitingen als wiresless zoals je ziet. Maar je moet maar is kijken bij je internetprovider, ik kon dit soort apparatuur gewoon bestellen bij mijn provider en die kunnen je helpen met wat je wil.

http://cgi.ebay.de/WDS-WLAN-ROUTER-REPEATER-fuer-FRITZ-BOX-7050-7141-7170_W0QQitemZ310016053177QQihZ021QQcategoryZ108209QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem#ebayphotohosting

Offline fr33z3rk3

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 4
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: Ps3 in netwerk met laptop
« Reactie #4 Gepost op: januari 29, 2008, 01:23:43 pm »
Hmmz, maar als ik mijn hub vervang door een gewone router die via kabels werkt, moet alles toch ook in een netwerk staan?
En dan kan ik ook mijn laptop gebruiken als mediaserver op mijn ps3 of heb ik het helemaal verkeerd?
Het is niet de bedoeling dat ik de modem ga vervangen, want blijf maar een jaartje meer thuis wonen, dus wil eigenlijk voorlopig de gemakkelijkste oplossing. En de modem is onder waarborg van de provider.

Offline Lunatic

  • PS3 Addict
  • ***
  • Berichten: 200
  • Aantal schouderklopjes: 0
  • PS3 Ownage!!
Re: Ps3 in netwerk met laptop
« Reactie #5 Gepost op: januari 29, 2008, 05:45:18 pm »
waarom moet je de ps3 en laptop op 1 netwerk krijgen?? voor muziek en dergelijke?
want als je het daarvoor doet kun je ook winamp remote gebruiken.. dan kun je via je ps3 muziek en dergelijke luisteren vanaf je laptop(moet wel aan staan)..

Offline Darkfreak

  • n00b-pwner
  • PS3 Master
  • *****
  • Berichten: 1912
  • Aantal schouderklopjes: 5
  • I r teh 1337-modz0rz
    • Darkfreak's Homepage
Re: Ps3 in netwerk met laptop
« Reactie #6 Gepost op: januari 29, 2008, 06:12:16 pm »
Een hub aan een modem om het internet te delen o.O?
Das niet echt slim, gaat een bats aan snelheid verloren.

Ik neem aan dat je modem ook routerfuncties heeft?
Of niet?

Is het echt een hub, of een switch (daar zit groot verschil in :P)

=]?


Must have games:
EyePet, Prototype, Street Fighter


Games owned:
LittleBigPlanet, Soulcalibur 4, Metal Gear Solid 4, Devil May Cry 4 LE, Guitar Hero 3, Guitar Hero: World

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: Ps3 in netwerk met laptop
« Reactie #7 Gepost op: januari 30, 2008, 04:21:30 am »
Hmmz, maar als ik mijn hub vervang door een gewone router die via kabels werkt, moet alles toch ook in een netwerk staan?
En dan kan ik ook mijn laptop gebruiken als mediaserver op mijn ps3 of heb ik het helemaal verkeerd?
Het is niet de bedoeling dat ik de modem ga vervangen, want blijf maar een jaartje meer thuis wonen, dus wil eigenlijk voorlopig de gemakkelijkste oplossing. En de modem is onder waarborg van de provider.

Met een router staat alles idd in 1 netwerk. Met wat instellingen kan je dus films, muziek en foto's streamen vanaf je pc.

 

Shoutbox

Refresh History
  • Wessel41: Hallo iedereen.
    mei 27, 2016, 10:28:24 pm
  • Dolbyarmed: Rustig haha. PS3 is heel eind minder geworden. PS4forum.nl moet het nu over gaan nemen.
    mei 08, 2016, 01:17:06 pm
  • Coen: Yo guys. Terug van weggeweest! Hoe gaat het hier?
    mei 04, 2016, 11:03:12 am
  • Dolbyarmed: @draz heb je een PS4? we hebben ps4forum.nl pas online gezet. Alleen het loopt nog niet echt. Moeten meer leden hebben die de boel vol spammen :p
    april 28, 2016, 02:33:23 pm
  • DraZ: ik mis de hoogtij dagen van dit forum. De goede oude tijd :( .. misschien zit ik hier gewoon in een midlife crisis
    april 20, 2016, 03:39:56 am
  • thomashoyle: De Spotify app loopt na een tijdje standaard vast, bekrnde fout? oorzaak kan niet software of hardware liggen.
    januari 21, 2016, 10:21:53 pm
  • Laist1999: Ik heb de laatste tijd een probleempje met de save files van mijn spellen... Mijn playstation 3 is een tijdje terug een keertje vastgelopen tijdens het spelen van Skyrim, en hij blijft daar wat probleempjes aan over houden. Het haperen tijdens de spellen is nu al een stuk minder, maar nog blijft dit wel gebeuren. Ook worden al mijn save files, can al mijn spellen, de hele tijd verwijderd. Iemand enig idee wat de oorzaak hier van kan zijn??
    december 17, 2015, 10:56:03 pm
  • Laist1999: Heey mensen,
    december 17, 2015, 10:52:30 pm
  • ROMAC: romac
    november 25, 2015, 03:59:48 pm
  • sjonvld: Call of duty is online bagger
    november 12, 2015, 07:02:28 pm
  • Chas3r^: Misschien niet het juiste forum om dit te vragen. Maar kan iemand mij vertellen of ik mijn ps2 games kan opslaan op een ps1 memory card?
    oktober 30, 2015, 01:39:28 pm
  • semh22: ik had en jaar geleden een headset gekocht het geluid van de game en chat deed het gewoon maar sinds 2 weken kan ik alleen nog maar chatten met mijn headset en hoor ik geen game geluid(op mijn ps3) weet iemand een oplossig stuur dit dan naar: semhartman@hotmail.com
    oktober 04, 2015, 08:12:38 am
  • JASPERDESMETT: Gisteren heb ik mijn ps3 meegenomen naar ergens, en kon ik mijn spel 'MW3 call of duty' zonder probleem spelen. Nu ben ik terug thuis, alles is aangesloten maar ik heb nog steeds geen geluid op mijn spel. Maar wel op mijn ps3... Hoe komt dit??
    september 06, 2015, 11:41:27 am
  • Remco de Poel: Gister de Game call of Duty aangeschaft. Voor het spel start de nodige opdates uitgevoerd. Nu staat er bij het startscherm press (de startknop) maar 'beide' controllers reageren nergens op, geen enkele knop.. andere games geen probleem. wat is er loos??
    augustus 20, 2015, 03:34:30 pm
  • Mattice7: na synchroniseren trophys gaat rechts boven op tv scherm blauw klokje draaien en er gebeurt niets. wat moet ik doen om verder te kunnen spelen?
    juli 31, 2015, 01:02:12 pm
  • Mattice7: help
    juli 31, 2015, 01:00:42 pm
  • DraZ: welkom
    juli 11, 2015, 10:23:24 pm
  • Straaljager: Hoi allemaal net geregistreerd hier.
    juli 09, 2015, 12:46:22 pm
  • Senne_BlackOps@: hoe kan ik posten?
    juni 24, 2015, 04:43:47 pm
  • Dolbyarmed: Online of offline?
    juni 10, 2015, 12:19:30 pm

* Recent Posts

YLOD wat doe ik verkeerd? Na een maand terug stuk. door JoNeSy
[april 07, 2017, 09:42:49 pm]


PS3 kopen voor Star Wars Infinity 3.0 door JoostEpse
[november 11, 2016, 12:31:23 am]


PS3 / splinter cell door rschieving
[oktober 24, 2016, 06:43:44 am]


Krijg geen updates meer binnen op ps3. door Jessicaps3
[oktober 17, 2016, 07:04:19 pm]


Net overgestapt, zoek alternatieven voor Wii games door mischa72
[september 20, 2016, 09:34:58 pm]

Advertentie

Bulkweken mei 2013