Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

* Zoeken


Auteur Topic: USB-stick  (gelezen 52895 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline mototje

  • PS3 Hero
  • ****
  • Berichten: 790
  • Aantal schouderklopjes: 0
  • psn: "mototjesk8brd" zeg ff dat je NL bent
USB-stick
« Gepost op: november 26, 2009, 06:45:40 pm »
Ik zag dat er nog steeds veel vragen zijn over, hoe krijg ik bestanden op mijn ps3 via een usb-stick/externe hdd? hieronder hoop ik een duidelijke uitleg te geven over hoe het werkt, tips en correcties zijn altijd welkom!!

ten eerste moet de usb fat-32 zijn, vaak is dit al zo, mocht dit niet zo zijn? dan doe je het zo --0

(deze uitleg is voor windows xp, voor de andere pc softwares zal het ongeveer gelijk zijn)
-ga naar start-> Deze computer-> klik met de rechtermuisknop op de betreffende usb-> klik met links op formatteren..->er komt nu een schermpje tevoorschijn, klik onder bestandssystemen op fat32-> en klik onderaan op formatteren->de usb is nu fat32, om dit te controleren klik rechtermuisknop op de usb en met links op eigenschappen->algemeen en bij bestandssysteem staat als het goed is fat32.

ok nu moeten de juiste mappen benoemd worden;
-allereerst maakt men een map PS3(deze is niet noodzakelijk. Soms pakt hij hem beter als deze map niet word aangemaakt, zo ook bij mij.)
-in deze map (PS3), of als hij niet aangemaakt is gewoon in de root maak je voor;
 -afbeeldingen: PICTURE
 -video's: VIDEO
 -muziek: MUSIC
 -thema's: THEME
 -update: UPDATE

als men bij usb stick op [driehoek] drukt kunnen alle mappen worden weergegeven, als u afbeeldingen wilt hebben moet u dit wel onder afbeeldingen zoeken.
als u de bestanden op het interne geheugen wil hebben gaat u op het bestand staan drukt op [driehoek] en kiest kopieren.

let op de namen zijn hoofdlettergevoelig dus alles is met HOOFDLETTERS

ik hoop u hiermee voldoende informatie te hebben gegeven. ::)

om  externe harddisks groter dan 32 gb toch te formatteren naar fat 32 ga je naar strart->uitvoeren -> type "cmd" -> enter en type de volgende code in;
format/fs:fat32 [station van je ext. hdd bijv. k of j]:  
(let op de spatie na 32 en de ":" aan het eind
bedankt Crimby

voor degene die hetgene wat hierboven staat niet begrijpen zijn er programmaatjes te downloaden waarmee het ook kan zoals deze:
http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=197
of google even op fat32 format tool
« Laatst bewerkt op: augustus 05, 2010, 06:21:00 pm door mototje »



Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: USB-stick
« Reactie #1 Gepost op: november 26, 2009, 08:58:22 pm »
Netjes

Offline E28

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 7
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: USB-stick
« Reactie #2 Gepost op: januari 16, 2010, 04:51:15 pm »
Misschien rare vraag. Maar kan ik bv een externe hd of grote usbstick gebruiken om bv spellen van de ps3 op te slaan? Of kan het alleen andersom, data op ps3 zetten?
« Laatst bewerkt op: januari 16, 2010, 04:57:03 pm door E28 »

Offline HHC-bossie

  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 5408
  • Aantal schouderklopjes: 89
  • Allles is voor Bossie
Re: USB-stick
« Reactie #3 Gepost op: januari 16, 2010, 04:57:28 pm »
beide nee. je kan alleen mp3/films/foto's op je ps3 zetten
29-06-2007 tot 10-09-2010 ps3 60 gb † R.I.P.

Offline Ser

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 5
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: USB-stick
« Reactie #4 Gepost op: juni 23, 2010, 12:38:28 pm »
Duidelijke uitleg lijkt mij.

Ik heb de vraag eens eerder gesteld bij deze forum. Ik werk met Windows 7. Ik kan dan alleen kiezen tussen NTFS of exFat.
Exfat heeft hij niet gereageerd.
Dus moet toch waarschijnlijk Fat32 maken, hiervoor heb ik swissknife.

Nu ben ik bezig met Swissknife.Je kan bij het formatteren ook clustergrootte kiezen. Wat is raadzaam?


Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: USB-stick
« Reactie #5 Gepost op: juni 23, 2010, 12:53:49 pm »
Duidelijke uitleg lijkt mij.

Ik heb de vraag eens eerder gesteld bij deze forum. Ik werk met Windows 7. Ik kan dan alleen kiezen tussen NTFS of exFat.
Exfat heeft hij niet gereageerd.
Dus moet toch waarschijnlijk Fat32 maken, hiervoor heb ik swissknife.

Nu ben ik bezig met Swissknife.Je kan bij het formatteren ook clustergrootte kiezen. Wat is raadzaam?



Cluster op automatisch zetten. En anders volgens mij 4096 als ik het goed heb.

Offline Ser

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 5
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: USB-stick
« Reactie #6 Gepost op: juni 23, 2010, 01:13:25 pm »
Kan het kloppen dat exFat niet gelezen wordt? Heeft iemand hier ervaring mee?

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: USB-stick
« Reactie #7 Gepost op: juni 23, 2010, 02:39:51 pm »
Kan het kloppen dat exFat niet gelezen wordt? Heeft iemand hier ervaring mee?

Klopt moet fat32 zijn.

Offline Ser

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 5
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: USB-stick
« Reactie #8 Gepost op: juni 23, 2010, 02:59:28 pm »
Ik ben er eerlijk gezegd niet over uit.

Of het streamen wordt of Fat32 en dan alles wat boven de 4 gb is splitsen?

Offline mototje

  • PS3 Hero
  • ****
  • Berichten: 790
  • Aantal schouderklopjes: 0
  • psn: "mototjesk8brd" zeg ff dat je NL bent
Re: USB-stick
« Reactie #9 Gepost op: juni 23, 2010, 04:42:19 pm »
Ik ben er eerlijk gezegd niet over uit.

Of het streamen wordt of Fat32 en dan alles wat boven de 4 gb is splitsen?

helemaal correct

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: USB-stick
« Reactie #10 Gepost op: juni 23, 2010, 06:47:40 pm »
Als je bedraad internet hebt zou ik gaan streamen.

OldAeroNL

  • Gast
Re: USB-stick
« Reactie #11 Gepost op: juli 10, 2010, 11:40:40 pm »
Ik ben er eerlijk gezegd niet over uit.

Of het streamen wordt of Fat32 en dan alles wat boven de 4 gb is splitsen?

Heb zelf een externe HD van 250 GB geformateerd naar fat32. Heb nu een HD van 250 GB in fat32 die ik helemaal kan gebruiken. Heb hiervoor het progje fat32format.exe gebruikt. Dit kan tot 500GB. Het progje moet je gewoon op de HD van je pc zetten en dan via de opdrachtprompt met doscommando's het progje uitvoeren. Staan verschillende filmpjes op You tube hierover. Werkt perfect.

Offline Crimby

  • PS3 Master
  • *****
  • Berichten: 2456
  • Aantal schouderklopjes: 20
  • Who said I was a Geek??
Re: USB-stick
« Reactie #12 Gepost op: augustus 05, 2010, 01:57:59 pm »
Even een vraagje, mijn externe 2,5" HDD (alleen usb aansluiting, dus geen externe voeding) heb ik ExFat geformateerd (kon alleen kiezen NFTS of ExFat). Nu leest mijn PS3 de hdd niet. Iemand ideeën? en als het toch fat32 moet zijn... hoe?

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: USB-stick
« Reactie #13 Gepost op: augustus 05, 2010, 02:33:10 pm »
ExFat doet het idd niet. Even extern formateer programma downloaden.

Offline Crimby

  • PS3 Master
  • *****
  • Berichten: 2456
  • Aantal schouderklopjes: 20
  • Who said I was a Geek??
Re: USB-stick
« Reactie #14 Gepost op: augustus 05, 2010, 02:51:03 pm »
Ik heb net iets uitgevonden, ga het zo proberen. Je kan in windows 7 je hdd formateren naar fat32 via dos.

Ga naar uitvoeren; type cmd en druk op uitvoeren
type dan in: format/FS:FAT32 X:
Vervang X door de schijfletter die in windows te zien is.
Nu wordt je schijf geformateerd naar Fat32.


Update: de Codes werken! je hoeft dus niks te downloaden
« Laatst bewerkt op: augustus 05, 2010, 02:59:43 pm door Crimby »

 

Shoutbox

Refresh History
  • Wessel41: Hallo iedereen.
    mei 27, 2016, 10:28:24 pm
  • Dolbyarmed: Rustig haha. PS3 is heel eind minder geworden. PS4forum.nl moet het nu over gaan nemen.
    mei 08, 2016, 01:17:06 pm
  • Coen: Yo guys. Terug van weggeweest! Hoe gaat het hier?
    mei 04, 2016, 11:03:12 am
  • Dolbyarmed: @draz heb je een PS4? we hebben ps4forum.nl pas online gezet. Alleen het loopt nog niet echt. Moeten meer leden hebben die de boel vol spammen :p
    april 28, 2016, 02:33:23 pm
  • DraZ: ik mis de hoogtij dagen van dit forum. De goede oude tijd :( .. misschien zit ik hier gewoon in een midlife crisis
    april 20, 2016, 03:39:56 am
  • thomashoyle: De Spotify app loopt na een tijdje standaard vast, bekrnde fout? oorzaak kan niet software of hardware liggen.
    januari 21, 2016, 10:21:53 pm
  • Laist1999: Ik heb de laatste tijd een probleempje met de save files van mijn spellen... Mijn playstation 3 is een tijdje terug een keertje vastgelopen tijdens het spelen van Skyrim, en hij blijft daar wat probleempjes aan over houden. Het haperen tijdens de spellen is nu al een stuk minder, maar nog blijft dit wel gebeuren. Ook worden al mijn save files, can al mijn spellen, de hele tijd verwijderd. Iemand enig idee wat de oorzaak hier van kan zijn??
    december 17, 2015, 10:56:03 pm
  • Laist1999: Heey mensen,
    december 17, 2015, 10:52:30 pm
  • ROMAC: romac
    november 25, 2015, 03:59:48 pm
  • sjonvld: Call of duty is online bagger
    november 12, 2015, 07:02:28 pm
  • Chas3r^: Misschien niet het juiste forum om dit te vragen. Maar kan iemand mij vertellen of ik mijn ps2 games kan opslaan op een ps1 memory card?
    oktober 30, 2015, 01:39:28 pm
  • semh22: ik had en jaar geleden een headset gekocht het geluid van de game en chat deed het gewoon maar sinds 2 weken kan ik alleen nog maar chatten met mijn headset en hoor ik geen game geluid(op mijn ps3) weet iemand een oplossig stuur dit dan naar: semhartman@hotmail.com
    oktober 04, 2015, 08:12:38 am
  • JASPERDESMETT: Gisteren heb ik mijn ps3 meegenomen naar ergens, en kon ik mijn spel 'MW3 call of duty' zonder probleem spelen. Nu ben ik terug thuis, alles is aangesloten maar ik heb nog steeds geen geluid op mijn spel. Maar wel op mijn ps3... Hoe komt dit??
    september 06, 2015, 11:41:27 am
  • Remco de Poel: Gister de Game call of Duty aangeschaft. Voor het spel start de nodige opdates uitgevoerd. Nu staat er bij het startscherm press (de startknop) maar 'beide' controllers reageren nergens op, geen enkele knop.. andere games geen probleem. wat is er loos??
    augustus 20, 2015, 03:34:30 pm
  • Mattice7: na synchroniseren trophys gaat rechts boven op tv scherm blauw klokje draaien en er gebeurt niets. wat moet ik doen om verder te kunnen spelen?
    juli 31, 2015, 01:02:12 pm
  • Mattice7: help
    juli 31, 2015, 01:00:42 pm
  • DraZ: welkom
    juli 11, 2015, 10:23:24 pm
  • Straaljager: Hoi allemaal net geregistreerd hier.
    juli 09, 2015, 12:46:22 pm
  • Senne_BlackOps@: hoe kan ik posten?
    juni 24, 2015, 04:43:47 pm
  • Dolbyarmed: Online of offline?
    juni 10, 2015, 12:19:30 pm

* Recent Posts

YLOD wat doe ik verkeerd? Na een maand terug stuk. door JoNeSy
[april 07, 2017, 09:42:49 pm]


PS3 kopen voor Star Wars Infinity 3.0 door JoostEpse
[november 11, 2016, 12:31:23 am]


PS3 / splinter cell door rschieving
[oktober 24, 2016, 06:43:44 am]


Krijg geen updates meer binnen op ps3. door Jessicaps3
[oktober 17, 2016, 07:04:19 pm]


Net overgestapt, zoek alternatieven voor Wii games door mischa72
[september 20, 2016, 09:34:58 pm]

Advertentie

Bulkweken mei 2013