PS3 Forum.nl - Playstation 3 Forum van Nederland

Hulp en ondersteuning => PS3 Vraag en antwoord => Topic gestart door: JoNeSy op april 07, 2017, 09:42:49 pm

Titel: YLOD wat doe ik verkeerd? Na een maand terug stuk.
Bericht door: JoNeSy op april 07, 2017, 09:42:49 pm
Een maand geleden had ik een YLOD. Ik heb het gerepareerd en het werkte terug . Na een 20 uren te gamen in een maand tijd is hij terug stuk.
Heeft iemand dit al eens gedaan.
Kzal even de stappen doornemen die ik gedaan heb en dan kan iemand zeggen wat ik mis doe of anders dien te doen.   
PS3 demonteren tot op de printplaat en alles stofvrij maken(persluchtbusje, Airduster bvb). De oude koelpasta verwijderen van de CPU's. (met ontsmettingsalcohol of zo een flesje van thermal past removal) Dan al die plakkertjes of rubbertjes die hier en daar op de printplaat zitten( en al los hangen) verwijderd.  De condensators en de aansluitstekkers afgedekt door er alu papier rond te doen. Oven voorverwarmen op 200 °C , na 10 min Printplaat erin voor 10 min (in de oven leg ik dan een ovenschotel met alu papier erover zodat de printplaat hierop rust). Na 10 min oven af en deze 30 min open laten staan. Dit zou dienen voor het hervloeien van beschadigde verbindingen. Met een plastic kaartje Arctic Silver 5 pasta aanbrengen, Dan nog een 2 de laagje. Op beide CPU's. Dan ook in het midden een bolletje van de pasta erop om contact te maken met het gedeelte dat ertegen komt dat afgekoeld wordt door de ventilator. Alles terug monteren en de eerste 5 a 10 maal max een halfuurtje spelen zodat de pasta een paar keer eens is opgewarmd en afgekoeld voordat je terug een tweetal uur aan een stuk speelt. 
Het kan zijn dat mijn thermische pasta laag te dun is of niet mooi is aangesloten aan de rand van de CPU's. Moet je ook rondom de rand pasta aanbrengen of enkel erboven op ?
De kussentje die ik verwijderde van de printplaat, thermal pads moest ik mss terug plaatsen . Maar hoe deze bevestigen als je ze mss ooit trg dient te verwijderen als de printplaat in de oven moet om een YLOD te fixen, met secondelijm? Of een beetje thermische pasta dat het wat blijft kleven? Of ik heb de eerste 5 tal keren dat ik terug gamede iets te lang gespeeld , soms al bijna een uur.Mss is de pasta al wat uitgelopen? Of de oven was niet warm genoeg voor het hervloeien, de aflezing van de cijfertjes en markeringen gaat al moeilijk door sleet?
Wat denken jullie of wat doe ik verkeerd.
Eens ik mijn thermal paste terug ontvangen heb ga ik het nog eens proberen.
Groetjes,
Jonas