Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

* Zoeken


Auteur Topic: Tom Clancy's The Division Preview  (gelezen 3411 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline LaserLock

 • PS3 Gamer
 • **
 • Berichten: 50
 • Aantal schouderklopjes: 2
Tom Clancy's The Division Preview
« Gepost op: augustus 05, 2013, 06:59:59 pm »


Trailer
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=DSWHS6CKS_4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=DSWHS6CKS_4</a>

Gameplay Trailer

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=njfj6KwEAfg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=njfj6KwEAfg</a>

Preview: Tom Clancy’s The Division

Eén van de meest verrassende titels die tijdens de Electronic Entertainment Expo van dit jaar werd aangekondigd was de Massive Multiplayer Online Role-playing titel Tom Clancy’s The Division. Werkelijk waar niemand heeft dit spel zien aankomen en dat maakte de onthulling des te indrukwekkender. Wat kunnen we verwachten van Ubisoft’s tactische role-playing shooter? We hebben hieronder de feiten op een rijtje gezet.

The Division

Met een titel als ‘The Division’ kun je vele kanten op. Het betekent niet alleen een specifieke formatie aan soldaten in een militaire context, maar kan ook gelezen worden als een scheiding in de wetenschappelijke zin: zoals “Gedeeld door”—Divided by—in de wiskunde. Het zal je dan ook niet verrassen dat in deze Tom Clancy spelwereld rijkelijk gebruik wordt gemaakt van beide betekenissen.

Jij speelt een soldaat in New York, een lid van The Division, een speciale rampen-eenheid die opgericht om Amerika te beschermen na een biologische aanval. Zoals je raadt is de ergste nachtmerrie van de Verenigde Staten waarheid geworden. Amerika is het slachtoffer van een virale biologische aanval. Binnen vijf dagen is het land in complete chaos, vrijwel niemand is gezond genoeg om te werken of simpelweg overleden; handel en sociale diensten vallen compleet stil en milities en facties grijpen deze mogelijkheid aan om hun eigen stukje land veilig te stellen in het stervende Land van de Mogelijkheden. Het spel begint drie weken na ‘Black Friday’, de iconische Amerikaanse koopjesdag waarin mensen elkaar vertrappelen voor afgeprijsde rommel—en nu ook de dag waarop terroristen het virus loslieten op deze dolle mensenmassa, simpelweg door een paar dollarbriefjes te besmetten.

Dit dramatisch realistische concept is gebaseerd op de in het echt gehouden militaire ’Dark Winter’ oefening in 2001, waarin het Amerikaanse leger een dergelijke biologische aanval simuleerde en compleet faalde om de epidemie in de hand te houden (zie ook de uitstekende film Contagion uit 2011). In 2007 riep George W. Bush daarom het zogenaamde Directive 51 in het leven—een speciaal trainingsprogramma dat in het geval van een dergelijke biologische aanval moet zorgen dat er gered wordt wat er te redden is. Hieruit ontstond in deze Tom Clancy wereld The Division; het land valt uit elkaar en de Divisie moet het redden. Prachtige dubbele betekenis. Chapeau.

Rijp voor het plukken!

Een kwetsbaar Amerika is een Amerika rijp voor het plukken en nationalisten, terroristen en allerhande schorem kiest er dan ook voor om de wapens op te pakken en dat beetje beschaving waar zij om geven te beschermen tegen de anderen. Uitgerust met geïmproviseerde bescherming en uitrusting zul je de straat op moeten om mensen te redden en voorraden te verzamelen, terwijl je onder vuur komt van de verschillende facties die om voedsel, water en macht vechten. Ondertussen moet je er voor zorgen dat de overgebleven overheidsinstanties de kans krijgen de epidemie te overwinnen.

In de gameplay demonstratie die Ubisoft in juni liet zien, zagen we een angstig stil fotorealistisch New York. Stapels met vuilnis, auto’s zonder bestuurders en sneeuw blokkeren de straten waar slechts een enkeling zich durft te vertonen en wilde honden zich de baas wanen. Jouw eenheid patrouilleert deze straten om de orde te bewaren en kan met behulp van een visueel indrukwekkende holografische kaart van de spelwereld, die zich rondom jou projecteert zien waar je hulp nodig is of waar je bij ‘Vendors’ (winkeltjes) je wapens en uitrusting kan opwaarderen. Er is constant iets aan de gang in de stad, facties strijden om gebied en spelers kunnen op elk moment een coöperatieve missie kiezen om de orde te herstellen.

Ubisoft geeft je in The Division compleet de vrijheid om de vaardigheidspunten van je karakter vorm te geven of om te wisselen. Je hoeft nooit bang te zijn dat je een nutteloze vaardigheid koopt, je kunt ze ter plekke gebruiken waar je ze op dat moment nodig hebt. In de demonstratievideo heeft één van de spelers een ‘Group Heal’ skill geselecteerd waarmee ze haar teamleden levenspunten kan geven, plus ze zet een Turret op die vijanden bestookt. Een andere speler activeert een ‘Shockwave’ (sonar?) die vijanden in rood markeert, zelfs door muren heen. Daarna stopt deze speler een van de punten in een ‘Seeker Mine’ om deze op vijanden af te sturen en ze op te blazen. Deze dynamische role-playing gameplay moet het spel een stuk leuker maken omdat dit het vervelende en beperkende ‘Class’-systeem elimineert.

Waar je ongetwijfeld wel aan moet wennen, zeker als je Ghost Recon en Rainbow Six gewend bent, is het feit dat je vijanden veel duidelijker ‘schadepunten’ toedoet. Dit is natuurlijk in elk spel zo, maar in een role-playing titel is het allemaal iets prominenter. In een titel als Borderlands is het onderdeel van de aparte charme om nummertjes boven je vijanden te zien verschijnen als je ze raakt. In een serieuze titel zoals deze is het een beetje apart. Even wennen. Gelukkig is de gameplay niet minder snel, zijn headshots nog altijd fataal en kunnen spelers middels het dynamische dekkingsysteem snel zich rond de omgeving bewegen—over de motorkap van auto’s glijden, over muurtjes springen en ga zo maar door.

Tablet gaming wordt volwassen

Ubisoft heeft grafisch met The Division de toon gezet voor de volgende generatie. De nieuwe Snowdrop Engine van hun ontwikkelstudio Massive in Zweden is werkelijk waar fenomenaal. Dit is zo’n titel die je echt nooit van zijn leven op de huidige consoles zou kunnen zien, terwijl andere spellen zoals Titanfall grafisch helemaal zo indrukwekkend niet zijn. Alles in The Division ziet er next-gen uit en we verwachten dan ook dat Ubisoft’s toekomstige spellen op deze engine nog beter gaan laten zien waartoe deze engine in staat is.

Dat is nog niet alles. De introductie van tablet-gaming in bijna al de nieuwe games van Ubisoft is een bijzondere eigenschap die vooralsnog door weinig andere ontwikkelaars volledig wordt benut. In The Division zullen spelers op hun iPads of Android tablets hetzelfde spel kunnen spelen als console-gamers. Niet als menselijke karakter maar als Drone. Een drone die spelers kan helpen of dwarsliggen en daarbij zijn eigen ervaringspunten verdient en tech-tree doorloopt. In de E3 demo gaf de tablet-gamer met zijn drone de spelersgroep een ‘Buff’ waarmee ze meer schade deden en vloog hij rond om vijanden te ‘taggen’ zodat deze door spelers gezien konden worden door dekking heen. Hierna schoten de spelers door een dunne dekking heen, met als spectaculair gevolg niet alleen het sterven van de vijand, maar het verschijnen van gaten in de dekking waardoor lichtbundels schenen. Het vernietigen van de omgeving moet ook een spelelement worden dat meer terug zal komen in de titel, aangezien de nieuwe Snowdrop engine dynamische de omgeving kan veranderen.

Vind je uitrusting en word niet ziek

Omdat het spel zich afspeelt in een spelwereld waarin een gevaarlijk virus heerst, zal dit gevaar ook terug komen in de gameplay. Op het moment spreekt het team bij Massive niet over dit deel van het spel, maar we kunnen verwachten dat spelers zich moeten behoeden van infectie, wellicht door het verzamelen van medicijnen. Het verzamelen van water en medicijnen is belangrijk in het spel omdat dit overlevingselement het spel zijn spanning moet gaan geven. Spanning wordt ook gebracht door het Player vs Player gedeelte te introduceren aan het einde van coöperatieve missies. Spelers zullen tijdens missies nieuwe wapens vinden, of nieuwe uitrusting, maar deze zijn niet zomaar van henzelf. Om er voor te zorgen dat je deze ook daadwerkelijk mag houden zul je een helikopter moeten oproepen om je veilig thuis te brengen. Om dit te doen schiet je een ‘flare’ (lichtkogel) de lucht in en zullen andere spelers weten dat je in de buurt bent en wacht op extractie. Dit is het moment dat spelers je aan kunnen vallen en proberen je gevonden voorwerpen te stelen.

Uiteraard zullen er ook andere missies te spelen zijn voor gamers die graag tegen levende vijanden vechten en er zijn zelfs complete gebieden open voor schietpartijen tussen spelers, maar dit laatste element van spanning na een coöperatieve missie lijkt een interessante en unieke toevoeging aan het MMO genre. Overigens moeten we voor de duidelijkheid zeggen dat het spel ook compleet in je eentje te spelen is, voor als je niet echt een teamspeler bent.

De mogelijkheden om je karakter en wapen aan te passen zijn groot, aldus Ubisoft. Spelers zullen hun wapens kunnen ‘Modden’ (aanpassen) naar wens, middels een ‘Crafting’ (handmatig bouwen) systeem. Ook is het uiterlijk van de spelers vrijelijk te kiezen uit eindeloos veel verschillende kledingstukken en bepantseringen. We vermoeden dat je deze kunt vinden samen met de duizenden verschillende wapens in de wereld, kunt kopen in winkeltjes of middels het Crafting-systeem zelf kunt maken.

Voorlopige conclusie

Er is meer te vertellen over The Division, in het speciaal over de grafische pracht van het spel, de ongelimiteerde clan-mogelijkheden, hoe de spelwereld dynamisch is en reageert op de acties van de speler, het handelen in gevonden wapens en voorwerpen en ga zo maar door. Maar omdat er nog een dikke anderhalf jaar ontwikkeltijd aan zit te komen zijn deze commentaren wellicht allemaal te vroeg gemaakt. Vooralsnog ziet het er subliem uit en is het een echte next-gen titel die hopelijk vroeger dan later uit gaat komen. Het brengt het de verslaving van role-playing games in een open spelwereld samen met de uitdaging van tactische shooters—wellicht is die combinatie wel geniaal. Het lijkt er op!

Bron : xboxworld.nl/

« Laatst bewerkt op: september 11, 2013, 12:12:13 pm door LaserLock »


Playstation 4 ge- preordered.

Offline Dolbyarmed

 • Administrator
 • PS3 Hero
 • *****
 • Berichten: 835
 • Aantal schouderklopjes: 26
  • PS3Forum.nl
Re: Tom Clancy's The Division
« Reactie #1 Gepost op: augustus 05, 2013, 07:20:02 pm »
Kijk heel goed bezig! :)
Je console vakkundig en snel gerepareerd!
www.fastrepairs.nl

Offline LaserLock

 • PS3 Gamer
 • **
 • Berichten: 50
 • Aantal schouderklopjes: 2
Re: Tom Clancy's The Division
« Reactie #2 Gepost op: augustus 12, 2013, 05:48:20 pm »
aangepast en de bron erbij vermeld  ;)
Playstation 4 ge- preordered.

 

Shoutbox

Refresh History
 • Wessel41: Hallo iedereen.
  mei 27, 2016, 10:28:24 pm
 • Dolbyarmed: Rustig haha. PS3 is heel eind minder geworden. PS4forum.nl moet het nu over gaan nemen.
  mei 08, 2016, 01:17:06 pm
 • Coen: Yo guys. Terug van weggeweest! Hoe gaat het hier?
  mei 04, 2016, 11:03:12 am
 • Dolbyarmed: @draz heb je een PS4? we hebben ps4forum.nl pas online gezet. Alleen het loopt nog niet echt. Moeten meer leden hebben die de boel vol spammen :p
  april 28, 2016, 02:33:23 pm
 • DraZ: ik mis de hoogtij dagen van dit forum. De goede oude tijd :( .. misschien zit ik hier gewoon in een midlife crisis
  april 20, 2016, 03:39:56 am
 • thomashoyle: De Spotify app loopt na een tijdje standaard vast, bekrnde fout? oorzaak kan niet software of hardware liggen.
  januari 21, 2016, 10:21:53 pm
 • Laist1999: Ik heb de laatste tijd een probleempje met de save files van mijn spellen... Mijn playstation 3 is een tijdje terug een keertje vastgelopen tijdens het spelen van Skyrim, en hij blijft daar wat probleempjes aan over houden. Het haperen tijdens de spellen is nu al een stuk minder, maar nog blijft dit wel gebeuren. Ook worden al mijn save files, can al mijn spellen, de hele tijd verwijderd. Iemand enig idee wat de oorzaak hier van kan zijn??
  december 17, 2015, 10:56:03 pm
 • Laist1999: Heey mensen,
  december 17, 2015, 10:52:30 pm
 • ROMAC: romac
  november 25, 2015, 03:59:48 pm
 • sjonvld: Call of duty is online bagger
  november 12, 2015, 07:02:28 pm
 • Chas3r^: Misschien niet het juiste forum om dit te vragen. Maar kan iemand mij vertellen of ik mijn ps2 games kan opslaan op een ps1 memory card?
  oktober 30, 2015, 01:39:28 pm
 • semh22: ik had en jaar geleden een headset gekocht het geluid van de game en chat deed het gewoon maar sinds 2 weken kan ik alleen nog maar chatten met mijn headset en hoor ik geen game geluid(op mijn ps3) weet iemand een oplossig stuur dit dan naar: semhartman@hotmail.com
  oktober 04, 2015, 08:12:38 am
 • JASPERDESMETT: Gisteren heb ik mijn ps3 meegenomen naar ergens, en kon ik mijn spel 'MW3 call of duty' zonder probleem spelen. Nu ben ik terug thuis, alles is aangesloten maar ik heb nog steeds geen geluid op mijn spel. Maar wel op mijn ps3... Hoe komt dit??
  september 06, 2015, 11:41:27 am
 • Remco de Poel: Gister de Game call of Duty aangeschaft. Voor het spel start de nodige opdates uitgevoerd. Nu staat er bij het startscherm press (de startknop) maar 'beide' controllers reageren nergens op, geen enkele knop.. andere games geen probleem. wat is er loos??
  augustus 20, 2015, 03:34:30 pm
 • Mattice7: na synchroniseren trophys gaat rechts boven op tv scherm blauw klokje draaien en er gebeurt niets. wat moet ik doen om verder te kunnen spelen?
  juli 31, 2015, 01:02:12 pm
 • Mattice7: help
  juli 31, 2015, 01:00:42 pm
 • DraZ: welkom
  juli 11, 2015, 10:23:24 pm
 • Straaljager: Hoi allemaal net geregistreerd hier.
  juli 09, 2015, 12:46:22 pm
 • Senne_BlackOps@: hoe kan ik posten?
  juni 24, 2015, 04:43:47 pm
 • Dolbyarmed: Online of offline?
  juni 10, 2015, 12:19:30 pm

* Recent Posts

YLOD wat doe ik verkeerd? Na een maand terug stuk. door JoNeSy
[april 07, 2017, 09:42:49 pm]


PS3 kopen voor Star Wars Infinity 3.0 door JoostEpse
[november 11, 2016, 12:31:23 am]


PS3 / splinter cell door rschieving
[oktober 24, 2016, 06:43:44 am]


Krijg geen updates meer binnen op ps3. door Jessicaps3
[oktober 17, 2016, 07:04:19 pm]


Net overgestapt, zoek alternatieven voor Wii games door mischa72
[september 20, 2016, 09:34:58 pm]

Advertentie

Bulkweken mei 2013